Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ports de la Generalitat inicia la neteja d'una part del fons marí al port de l'Ametlla de Mar

L’actuació es fa a la zona on actualment s’està canviant la passarel·la de fusta i s’emmarca com a mesura de manteniment del fons marí del port de l’Ametlla de Mar

Etiquetes   natura patrimoni, ametlla de mar

Publicat el12/4/2018

Ports de la Generalitat inicia la neteja d’una part del fons marí al port de l’Ametlla de Mar | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquest dimecres la neteja d'una part del fons marí del port de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), amb l'objectiu de recuperar el calat, millorar l'accés dels vaixells que amarren a la zona i conscienciar usuaris i ciutadans en el bon ús de les instal·lacions portuàries. L'actuació s'executa a la zona on s'està canviant la passarel·la de fusta, atès que un cop extretes les peces de fusta, les màquines poden treballar millor. La neteja del fons marí durarà un parell de dies.

Aquesta petita actuació estava inclosa en la transformació del moll de ribera que es va posar en servei l'estiu passat com a nou pol d'activitat per potenciar els serveis nàutics i el turisme i integrar més el port amb la Cala, que va suposar una inversió de l'Administració portuària de 422.000 euros. Aleshores, la neteja del fons marí va quedar pendent a l'espera de començar la millora de la passarel·la de fusta. Sobre aquesta actuació, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha remarcat que “continuarem potenciant aquestes neteges dels fons marins per vetllar per unes instal·lacions portuàries més sostenibles i amb futur”.


Millora de la passarel·la de fusta

La setmana passada començava la substitució de les peces de fusta de la passarel·la per a vianants al port de la Cala, en el tram que envolta el varador, la plaça del Canó i el Centre d'Interpretació de la Pesca, amb una inversió de 50.000 euros.

Aquesta instal·lació es va fer l'any 2004, guanyant espai al mirall d'aigua del port per fer una nova zona de passeig per als vianants que envoltés la instal·lació portuària. El projecte abasta el tram que va des del varador, passa per la plaça del Canó i finalitza al Centre d'Interpretació de la Pesca. La part en què s'està treballant té una longitud de 100 metres i una amplada de dos metres.

Gómez Comes ha afegit, des de Ports “farem les actuacions de manteniment necessàries per potenciar la façana portuària de la Cala, un espai on ciutadans i turistes conflueixen per gaudir de l'entorn marítim”.Benifallet, un paisatge que enamora