Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Ports de la Generalitat modernitza l'embarcador de Tortosa

La renovació de l’embarcador potencia l’activitat turística, els esports nàutics, integra el passeig fluvial a la ciutat i incorpora nous espais d’ús ciutadà

Etiquetes   tortosa, riu ebre

Publicat el10/10/2018

Ports de la Generalitat modernitza l’embarcador de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyats del director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, Antoni Suárez, entre d'altres autoritats i directius, van inaugurar el passat dilluns l'embarcador fluvial de Tortosa (Baix Ebre), després de la seva modernització. Aquesta infraestructura s'ha remodelat per promoure nous usos que potenciïn la pràctica dels esports nàutics i el turisme, integrar el passeig fluvial de l'Ebre al nucli de la vila i crear nous espais per a activitats ciutadanes. Les obres han tingut un cost de 101.000 euros i un termini d'execució de dos mesos.

La funcionalitat de l'embarcador està relacionada amb la navegació d'esbarjo i esportiva al riu Ebre i com a punt d'itinerari turístic i de diferents activitats per a la població de Tortosa. Aquest embarcador, situat al costat del Club de Rem, és un dels quatre que hi ha al riu Ebre i que són de titularitat de Ports de la Generalitat, es troba situat al costat del Club de Rem, a l'inici del passeig fluvial.

Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Tortosa han signat un conveni que estableix i regula la relació de cooperació entre les dues administracions per a l'ús de l'embarcador. Amb aquest conveni, la Generalitat contínua sent titular de la infraestructura i dels serveis prestats com ara, serveis d'amarratge i ús de superfícies, entre d'altres.

L'Ajuntament es fa càrrec de la gestió, el manteniment, la conservació i la neteja de la infraestructura. També ha de vetllar per la vigilància i la seguretat de les activitats que es desenvolupin dins de les instal·lacions de l'embarcador. El termini per a la utilització del domini públic portuari afectat per l'embarcador destinat a ús públic ciutadà que s'atorga a l'Ajuntament de Tortosa és de 30 anys.

L'actuació ha donat major funcionalitat a l'embarcador dins l'entorn de millora d'aquesta zona. Ara, la instal·lació ofereix millor servei als usuaris, impulsa activitats nàutiques i dona continuïtat al passeig fluvial de Tortosa com un nou espai d'ús ciutadà integrat al riu i al nucli urbà.

Les obres han comportat la construcció d'un nou moll que s'eleva 30 centímetres respecte a l'anterior, per reduir l'afectació en cas de l'augment de cabal al riu. Tanmateix, s'ha renovat la línia per atracar per garantir un major grau de qualitat de servei per als vaixells. La rampa d'avarada d'embarcacions s'ha restituït. A més, s'han fet noves canalitzacions per al servei d'aigua i enllumenat públic.

Els treballs s'han complementat amb la urbanització de l'esplanada per desenvolupar-hi activitats ciutadanes i l'accés a l'embarcador. A més, l'embarcador s'ha dotat d'equipaments nàutics: norais per amarrar els vaixells i defenses per evitar que els vaixells topin amb el cantell del moll. Finalment, la superfície de terra s'ha pavimentat i senyalitzat.


Fotos Tortosa.cat


Ports de la Generalitat modernitza l’embarcador de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho