Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Els Ports canta No a la MAT a la primera festa proAplec

Els carrers de Morella han acollit el rodatge del nou videoclip d’esta cançó de Pepet i Marieta amb la participació de Tesa

Etiquetes   vida activa, comarca els ports, morella

Publicat el31/10/2022

Els Ports canta No a la MAT a la primera festa proAplec | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat dissabte 29 d'octubre es va celebrar la primera festa proAplec dels Ports amb diferents activitats durant tot el dia. Així, durant el matí hi va haver el rodatge del nou videoclip de Pepet i Marieta i la seua cançó No a la MAT. En aquest ha participat molta gent dels Ports i poblacions pròximes. D'aquesta manera, s'ha convertit en una reivindicació festiva en contra de les línies elèctriques de molt alta tensió (MAT) que diferents empreses han projectat i estan instal·lant en aquest territori i les comarques veïnes. A més, en la gravació ha participat també Tesa, la Khaleesi d'Almussafes, i Jonatan Penalba, els quals actuaran aquesta nit quan continue la festa.

Cal explicar que, la celebració de dissabte és la primera de les activitats organitzades i prèvies a l'Aplec dels Ports que tindrà lloc a Morella entre el 27 i el 30 de juliol. En aquesta jornada s'han programat més activitats festives i culturals al llarg de tot el dia on destaquen també les actuacions d'Apologia a la nit i rosio cano a la vesprada, així com la projecció de la pel·lícula Alcarràs.

També s'han realitzat altres activitats amb la participació de Connecta Natura. En aquestes, hi ha hagut intercanvi de llavors tradicionals i la xerrada de Que és la xarxa de guardianes de les varietats tradicionals. També ha sigut un espai per a les xiquetes i xiquets amb Agronifants.

Hi ha previstos dos proAplec més. El segon serà el dissabte 3 de desembre i el tercer el dijous 6 d'abril. Estos, igual que l'Aplec dels Ports, pretenen mostrar la unió i germanor d'una comarca que demana els mateixos drets que la resta de població tot i ser un territori menut i poc habitat.


Per: Redacció

Foto: Cedida