Camí Ignasià. Nou camí en btt. Loyola - Manresa

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre rebutja un transvasament de l'Ebre a Cantàbria

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha acordat un transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua de l’Ebre cap a la ciutat de Santander

Etiquetes   natura entorn, riu ebre, baix ebre, terres ebre

Publicat el29/6/2020

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre rebutja un transvasament de l’Ebre a Cantàbria | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El riu Ebre al seu pas per Xerta, Baix Ebre


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar el passat divendres 26 de juny per unanimitat una moció del grup de Movem Terres de l'Ebre que s'oposa a aquest transvasament i insta la Generalitat de Catalunya a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

La junta de govern de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha acordat un transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d'aigua de l'Ebre cap a la ciutat de Santander, una detracció d'aigua de l'Ebre que afegirà més pressió sobre els recursos hídrics de la conca de l'Ebre. “S'afegeix més pressió sobre uns recursos que són cada vegada més escassos i a més aquest transvasament suposa un nou cop a les peticions perquè el delta de l'Ebre dispose d'un cabal ambiental adequat”, ha manifestat el portaveu de Movem, Jordi Jordan.

La moció també insta la Generalitat a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre per informar d'aquest projecte de transvasament i adoptar una posició conjunta davant l'acord de la CHE. A més el Consell Comarcal del Baix Ebre ha reiterat la seua posició contrària a qualsevol projecte de transvasament de l'Ebre.

El ple també ha aprovat, per unanimitat, una altra moció de Movem Terres de l'Ebre que insta el govern català a situar la seu central de l'Agència Catalana de la Natura a les Terres de l'Ebre, donada la riquesa de patrimoni natural i biodiversitat del territori.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu