Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Pilarín Bayés il·lustra la Festa de Sant Antoni d'Ascó

Una de les novetats que es podrà trobar enguany per Sant Antoni és l’edició de la Petita Història de la Festa de Sant Antoni d’Ascó, un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés amb text de la riba-rojana Pilar Romera

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, asco, ribera ebre, terres ebre

Publicat el18/1/2023

Pilarín Bayés il·lustra la Festa de Sant Antoni d’Ascó | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El projecte, impulsat per la Regidoria de Cultura d'Ascó, aplega il·lustracions que retraten la festa des de diferents perspectives amb especial atenció a les corrides de rucs, ja que les protagonistes de la història són una somera, la Sira, i la Paulina, una jove genet que participa a les corrides. Així apareixen les figures de clavari i majoral, les ballades de jotes al voltant de la foguera o els Tres Tombs.

Per Josep Maria Raduà, regidor de Cultura, “és un goig per Ascó i per la festa que la Pilarín hagi realitzat aquest encàrrec que ajudarà a difondre encara més una festa patrimonial declarada d'interès nacional”.

El llibre es podrà adquirir al preu de 5 euros.


Mural per al record

Aquesta iniciativa se suma a una altra que aquests dies també tindrà el seu protagonisme: la inauguració d'un mural de 88 m² que rememora les corrides al carrer dels Clots per Sant Antoni, i recorda l'ambient emocionant que es viu en aquest carrer en un dels moments àlgids de la festa. L'autor és en Roc Blackblock, un artista urbà que coordina el projecte Murs de Bitàcola, amb la voluntat de visualitzar la memòria col·lectiva popular.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho