Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Picasso, Warhol, Tàpies i Barceló, protagonistes de luxe a la tardor del Mucbe

L’exposició «De Picasso a Barceló. Obra gràfica i múltiple contemporanis» reuneix 35 obres de 23 dels artistes més emblemàtics de l’art contemporani. Es podrà visitar fins al 8 de novembre a la planta baixa del museu

Etiquetes   vida activa, cultura, turisme cultural, benicarlo, baix maestrat

Publicat el14/9/2020

Picasso, Warhol, Tàpies i Barceló, protagonistes de luxe a la tardor del Mucbe | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La mostra exposa els arxiconeguts retrats de Marilyn Monroe, obra d'Andy Warhol


El Mucbe- Centre Cultural Convent de Sant Francesc de Benicarló acull des del passat dijous i fins al 8 de novembre l'exposició «De Picasso a Barceló. Obra gràfica i múltiple contemporanis», una mostra que fa un recorregut exhaustiu pels principals moviments de l'art contemporani i que serà, sense dubte, una de les més destacades de la programació cultural d'aquest 2020.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de la comissària de l'exposició, Antonella Montinaro, va inaugurar l'exposició i ha constatat «l'orgull que suposa per a Benicarló comptar amb exposicions d'aquesta magnitud», «un fet —assenyalava— que és possible gràcies al reconeixement oficial del Mucbe com a museu de la Comunitat Valenciana» que la Generalitat va aprovar el juliol de 2017.

L'exposició, que es va haver d'ajornar al mes de març per la pandèmia de la covid19, pretén apropar a tots els públics els artistes contemporanis més reconeguts, des dels anys 40-50 fins a l'actualitat, i compta amb obres originals de Picasso, Miró, Dalí, Warhol, Chagall, Equipo Crónica, Equipo Realidad, Chillida, Arroyo o Barceló, entre d'altres.

En total, 35 obres de 23 artistes, estructurades en diferents blocs temàtics on destaquen, entre d'altres, dos peces de la Suite 156 de Picasso (un dels últims treballs de l'artista malagueny), tres obres de Miró o els arxiconeguts retrats de Marilyn Monroe, obra d'Andy Warhol. La comissària de l'exposició ha destacat que «es tracta d'artistes emblemàtics que ens ajuden a entendre una mica millor l'art contemporani i la seua evolució al llarg dels últims 70 anys».

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de novembre a la planta baixa del museu.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho