Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


El Perelló s'adhereix al projecte Viles Florides

És el primer municipi de la comarca del Baix Ebre en adherir-se a aquest projecte que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats

Etiquetes   natura entorn, el perello, baix ebre, terres ebre, turisme

Publicat el3/8/2020

El Perelló s’adhereix al projecte Viles Florides | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Algunes de les intervencions realitzades han estat l'embelliment als voltants de monuments d'interès turístic 


El Perelló és el primer municipi de la comarca del Baix Ebre en adherir-se al projecte Viles florides, una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats.

Per a Viles Florides, l'enjardinament va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.


Projecte florit

A la vila del Perelló podreu viure un món de sensacions, banyar-vos en platges d'aigües cristal·lines i gaudir amb la família en plena natura amb les rutes de senderisme i BTT. Un indret on la muntanya forma part del seu paisatge i es submergeix en la història més antiga, amb vestigis prehistòrics, com les pintures rupestres de Cabrafeixet, tot un patrimoni digne de visitar. Des de l'ermita de St Cristòfol i el seu mirador es pot contemplar una vista immillorable del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

Ara s'ha volgut incrementar l'atractiu visual del municipi i per això algunes de les intervencions realitzades han estat l'embelliment de rotondes, parcs i places, la creació de zones verdes als voltants de monuments d'interès turístic i la plantació d'arbres i flors. Per reduir el consum d'aigua, s'han instal·lat aspersors i de reg programat.

Amb la incorporació del Perelló, ja són 141 els municipis de Catalunya i Andorra adherits a la iniciativa Viles florides.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho