Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/16/2022#) AND (caducitat>=#1/16/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Peníscola vol posar en valor turístic les construccions de pedra en sec

Es proposarà al club excursionista local una estreta col·laboració per determinar el disseny de les futures rutes, catalogar-ne la dificultat i identificar de forma conjunta les construccions a incloure en el catàleg

Etiquetes   entorn, peniscola, baix maestrat, pedra en sec

Publicat el18/12/2018

Peníscola vol posar en valor turístic les construccions de pedra en sec | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Marges de pedra en sec a la Serra d’Irta, al terme municipal de Peníscola


Després de la recent declaració d'aquest tipus de construccions com a Patrimoni de la Humanitat, des del consistori peniscolà es pretén impulsar un projecte de catalogació i interpretació d'exemples representatius d'aquest patrimoni local.

Per això, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i la regidora de l'àrea de Cultura, Raquel París, han mantingut una trobada amb el cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, expert i estudiós d'aquest tipus de construccions. Amb diversos llibres publicats sobre aquesta temàtica i després de la seua participació en diversos congressos internacionals – un d'ells a Peníscola l'any 2000 - Simó ha assessorat l'equip de govern en aquesta matèria per impulsar la creació d'un inventari o catàleg sobre el qual treballar per poder construir rutes i posar aquest patrimoni en valor turístic.

Es proposarà al club excursionista local una estreta col·laboració per determinar el disseny de les futures rutes, catalogar-ne la dificultat i identificar de forma conjunta les construccions a incloure en el catàleg. L'alcalde va mostrar la seua "il·lusió per emprendre aquest projecte" en la trobada, amb la qual cosa "iniciarem l'estudi i plantejament de forma immediata" i va anunciar, "que cal aprofitar la tirada del reconeixement internacional per crear noves propostes entorn al turisme cultural i patrimonial". Per la seua banda, Simó va manifestar el seu profund compromís amb la divulgació i posada en valor del patrimoni, així com la seua participació activa en aquest nou projecte de la localitat.