Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/13/2022#) AND (caducitat>=#8/13/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Peníscola sol·licita mesures per a preservar el Parc Natural de la Serra d’Irta

Des del consistori proposen un control d’accés a la zona protegida atés l’increment de l’accés de vehicles comptabilitzats aquest estiu

Etiquetes   natura entorn, serra irta, peniscola, baix maestrat

Publicat el30/10/2020

Peníscola sol·licita mesures per a preservar el Parc Natural de la Serra d’Irta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Vista de la Torre Badum, a la Serra d’Irta


El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola, Miguel Castell, va assistir aquesta setmana a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra d’Irta, convocada de manera telemàtica, per a conéixer el balanç de xifres i actuacions realitzades en els últims mesos. Des de l’administració autonòmica es va traslladar als assistents que el Parc Natural ha registrat l’accés de més de 20.000 vehicles aquest estiu, xifra "excessiva" tal com ha valorat el mateix regidor.

A la vista de les dades, des del consistori s’ha traslladat a la Generalitat Valenciana la necessitat que el Consell prenga mesures per a preservar aquest entorn natural. Concretament, des de l’Ajuntament es proposa un control d’accés al Parc, "que garantisca l’accés per a propietaris" ha explicat l’edil, "i que es controle el flux de vehicles de visitants per tal de mantindre aquest entorn natural lluny de la saturació" ha explicat.

En aquest sentit, des de l’administració local es proposa que es recupere la inversió que des de Generalitat es feia en parcs naturals, "ja que aquesta s’ha reduït en un 50% en els últims cinc anys" ha explicat Castell. "Necessitem facilitar l’accés a peu i a través de mitjans de transport menys invasius i no contaminants, exercir mesures de control efectives" ha valorat l’edil, qui ha apel·lat a la necessitat d’inversió per part de l’administració autonòmica, competent en la gestió d’aquest entorn.

Des de la Regidoria, a més, s’ha posat a la disposició de la Generalitat Valenciana la recentment restaurada Caserna del Pebret com a centre d’interpretació i de recepció de visitants, tal com s’ha fet aquest passat estiu, "per a promoure el coneixement de l’entorn i l’educació mediambiental, també necessàries per a ser capaços, entre tots, de preservar i posar en valor la importància i singularitat d’aquest tram de costa verge en plena costa mediterrània".


Per: Redacció

Foto: Cedida