Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Peníscola programa quatre cites gastronòmiques per a enguany

Els mesos de març, juny, octubre i desembre són els triats per a les jornades temàtiques amb menús basats en productes de temporada. La galera o el polp seran els reis de la cuina peniscolana, juntament amb les receptes de cuina tradicional i el tribut als productes de la mar i de l’horta

Etiquetes   turisme, productes km0, peniscola, baix maestrat, jornadas, jornades gastronomiques

Publicat el30/1/2019

Peníscola programa quatre cites gastronòmiques per a enguany | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El 2018, durant les jornades gastronòmiques dutes a terme, es van servir més de 4000 menús. Foto: cedida


L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha programat, juntament amb els restauradors locals, un calendari de cites gastronòmiques amb les quals es farà promoció de la cuina local.

Aquesta mateixa setmana, s'ha mantingut una trobada amb els restaurants del municipi interessats a participar en aquestes iniciatives i s'ha convingut que els mesos per a la celebració de les jornades siguen març, juny, octubre i desembre. Concretament, al llarg de tot el mes de març, es duran a terme les Jornades Gastronòmiques de la Galera, el Llangostí i l'Arròs; durant el mes de juny, les Jornades Gastronòmiques de la Mar i de l'Horta – recent estrenades l'any passat amb èxit de participació, ja que s'hi van servir més de 1300 menús -; l'octubre, el polp serà el rei de la taula, i el desembre, es tancarà l'any gastronòmic amb les Jornades de Cuina Tradicional.

Els menús participants estaran compostos per plats que no estiguen en les respectives cartes dels restaurants participants, com a al·licient per als més gurmets, i els plats del menú hauran de contenir l'ingredient o ingredients en què se centres les jornades gastronòmiques en marxa.

"Pràcticament cada estació de l'any Peníscola proposa una cita amb la gastronomia autòctona, amb producte de temporada i elaboracions singulars amb les quals conéixer i reconéixer el receptari tradicional, renovat amb la inclusió de les innovacions dels nostres xefs" ha valorat l'alcalde, Andrés Martínez, que ha destacat la importància de reivindicar la gastronomia local al llarg de tot l'any. L'anualitat passada, la localitat ja va acollir quatre cites gastronòmiques en què els restauradors van servir més de 4.000 menús, una xifra que espera superar-se en la nova edició de les jornades d'enguany.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó

comparteix-ho