Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


Peníscola omple d’activitats per a tots els públics la seua agenda estival

Visites guiades, esport vora la mar i festivals són les propostes que ha programat la Regidoria de Turisme per a aquest estiu respectant les restriccions establides per les autoritats sanitàries

Etiquetes   turisme, temporada estiu, peniscola, baix maestrat

Publicat el2/7/2021

Peníscola omple d’activitats per a tots els públics la seua agenda estival | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Peníscola arranca el mes de juliol amb una agenda d’activitats a l’aire lliure repleta de cites dirigides a visitants de totes les edats. Aquestes es duran a terme respectant totes les mesures sanitàries de seguretat, com el control d’aforament i el manteniment de la distància entre persones.

Durant els mesos centrals de la temporada, juliol i agost, Peníscola oferirà als seus visitants un conjunt d’activitats culturals, lúdiques i esportives que complementen els atractius patrimonials, històrics, naturals i de sol i platja amb els quals compta la destinació.

"Peníscola, així com les seues platges, compta amb espais amplis que permeten el desenvolupament d’esdeveniments en l’exterior", ha subratllat la regidora de Turisme i Platges, Raquel París. "Les platges, el centre històric i el castell del Papa Luna són escenaris perfectes per a la celebració d’activitats segures en un entorn patrimonial i natural únic", ha afegit París.


Esport a la platja

L’extensa Platja Nord acollirà, de dilluns a divendres, sessions d’aeròbic i zumba. Les sessions de zumba es desenvoluparan els dilluns, dimecres i divendres de juliol i agost en horari de 19:00h a 20:00h en la zona de Peñismar. D'altra banda, l’aeròbic a la platja tindrà lloc en l’arena al costat de l’Oficina d’Informació Turística central en horari de 09:00h a 10:00h de dilluns a divendres.


Turisme cultural

Com cada estiu, Peníscola es convertirà en destinació turística cultural gràcies a la programació d’importants esdeveniments com el Peníscola From Stage, el Festival de Teatre Clàssic, el Festival Internacional de Jazz o el Festival de Música Antiga i Barroca. Just ahir va començar el 18é Festival Internacional de Jazz de Peníscola amb l’actuació de Ferran Bosch, Juanjo Carratalà, Henry Amat, Jorge Agut, Jordi Blasco i Carlos Mercado, a les 20:00h. El festival acollirà un total de 5 actuacions, totes aquestes en el Palau de Congressos. Avui tindrà lloc el primer concert del festival Peñíscola From Stage, que comptarà amb actuacions musicals, familiars i d'humor.

El XXIV Festival de Teatre Clàssic Castesll de Peníscola tindrà lloc al Pati d’Armes de la fortalesa del 9 al 24 de juliol amb un total de deu obres. El mateix escenari acollirà la XXVI Edició del Festival de Música Antiga i Barroca del 29 de juliol al 9 d’agost. Amb motiu de la celebració d’aquest, la Casa de l’Aigua obrirà les seues portes per a oferir l’exposició "Els Àngels Músics de la Catedral de València" des d'ahir i fins al mateix dia de finalització del festival, el pròxim 9 d’agost.


Rutes per la ciutadella

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola manté la seua proposta per la promoció cultural i històrica del patrimoni de la destinació a través de l’organització de diferents visites guiades per la ciutadella i per la Serra de Irta.

Fins al 5 de setembre tindran lloc les rutes guiades i s’agruparan per diferents temàtiques. De dilluns a diumenge es duran a terme les visites guiades històriques i de cinema a les 19:30h. Les rutes nocturnes pel nucli antic tindran lloc tots els dissabtes a les 23:00h. Finalment, les visites guiades senderistes pel Parc Natural de la Serra de Irta es realitzaran tots els dilluns a les 08:00h.


Per: Redacció

Foto: Cedida