Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Pedalegem pels drets de tothom!

La Ràpita celebrarà el diumenge 2 de desembre la "Bicicletada Inclusiva i Popular de les Terres de l’Ebre", una iniciativa de l’’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS)

Etiquetes   esports, bicicleta, sant carles de la rapita

Publicat el31/10/2018

A causa de la crisi econòmica, els serveis més bàsics com l'ensenyament i la sanitat no s'han escapat de les retallades i l'austeritat imposades per l'administració pública. Aquestes tisorades han congelat les pensions, han imposat un copagament als medicaments de les persones que necessiten una medicació crònica o han tret alguns fàrmacs de la seguretat social. A més, la taxa d'atur continua sent molt elevada, no s'està creant suficient habitatge social, s'ha incrementat els preus dels lloguers, etc.

Tot plegat ens duu a una societat cada vegada més empobrida, on moltes persones estan en risc d'exclusió social i on les comunitats més vulnerables són les que pateixen més les conseqüències de la crisi.

Una d'aquestes comunitats és la de les persones amb diversitat funcional. Per donar visibilitat al col·lectiu i reivindicar els seus drets d'inclusió social i laboral recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, cada 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per altra part, el dia 10 de desembre es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans.

Per a celebrar aquestes dos grans cites, l'Associació Funcional per la Integració Social (AFIS) organitza la "Bicicletada Inclusiva i Popular a les Terres de l'Ebre", que tindrà lloc el diumenge 2 de desembre al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita i que porta com a eslògan "Pedalegem pels drets de tothom!"

Els tiquets de les inscripcions tenen un preu de 3 € (gratuït per als menors de 6 anys) i es poden adquirir de l'1 al 23 de novembre a la Piscina Municipal, al bar de la Casa del Mar i a la seu de l'AFIS (al pavelló firal). La inscripció inclou una gorra commemorativa i una xocolatada.

La Bicicletada, que tindrà un recorregut de 6,5 km, està oberta a la participació de tothom, ja sigui amb bicicletes elèctriques, amb handbike manual o elèctrica, amb cadira de rodes activa o electrònica, amb scooter per a persones amb mobilitat reduïda, etc. En definitiva, amb tot allò que tingui rodes.

Més informació a info@associaciofuncional.org


Pedalegem pels drets de tothom! | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

comparteix-ho