suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Pau Marzà i Arantxa Salvadó líders de la Xallenger BTT després de la Transrabosenca

El dia de Sant Jordi del 2017 es va disputar la 3a Transrabosenca a La Torre de l´Espanyol, amb 307 bikers entre el recorregut curt (22 Km) i el llarg (42 Km). Pau Marzà i Arantxa Salvadó van ser els guanyadors del circuit llarg mentre que Javi Galván i Eva Sans van ser els vencedors del circuit curt.

Etiquetes   btt, xallenger btt, la torre de l´espanyol

Publicat el24/4/2017

El dia de Sant Jordi, que enguany va caure en diumenge, va ser el dia en que es va disputar la 3ª Transrabosenca a la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), la segona prova de la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre del 2017.

Amb un matí una mica fresc, amb 6º C al moment de la sortida, 307 bikers van trobar-se a La Torre de l'Espanyol per a gaudir d'un matí de bicicleta de muntanya. A mesura que avançava la jornada el sol anar escalfant l'ambient fins arribar a fregar els 25 graus al mig dia quan es va fer el dinar i l'entrega de premis. Els participants van triar entre dos possibles recorreguts. El curt de 22 Km i 650 metres de desnivell acumulat el van fer 107 ciclistes, i el llarg de 42 Km i 1.100 metres de desnivell acumulat el van fer 200 ciclistes. Els 42 Km va ser l'itinerari per als que anaven amb bicicleta elèctrica (eBike) nova categoria de la Xallenger d'enguany.

Pau Marzà i Arantxa Salvadó líders de la Xallenger BTT després de la Transrabosenca | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida de la 3a Transrabosenca de La Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre).


La sortida es va donar puntualment a les 9 del matí conjuntament a tots els ciclistes que després de fer uns centenars de metres per la part exterior del poble emprenien 3,5 Km per pista que va servir per estirar el grup. Tot seguit un sender de prop d'1 Km portà a tots els participants fins a la zona de les Planes, passant per les ermites de Sant Antoni i Sant Miquel per a retornar al poble per pista. Després d'un sender ràpid de baixada, al Km 10 se separaven els recorreguts curt i llarg. Els del recorregut llarg, que també van fer les eBike, emprenien la pujada forta del recorregut per la vall dels Prats fins parc eòlic. Al peu dels aerogeneradors al punt més alt del matí emprenien una baixada curta per sender per la serra de Murallo sense perdre de vista el parc eòlic. Altre cop per pista, al mas de Pau de Vilella, altre cop per pista es tornava a pujar per pista durant 3 Km, fins al capdamunt de la serra de les Aubagues, des d'on s'emprenia un tram llarg de sender de 3 Km per continuar per una forta baixada per pista pel barranc de la Torre. 13 Km de pista, passant per diversos masos i conreus de fruiters i oliveres, tornaven a fer un nou tram de sender les Guinardes, per a tornar al barranc de la Torre, altre cop per pista fins arribar a la línia d'arribada a la Torre de l'Espanyol.

Pau Marzà i Arantxa Salvadó líders de la Xallenger BTT després de la Transrabosenca | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la 3a Transrabosenca dins la Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre 2017


Els que van fer el recorregut curt, quan es van separar del que feien el llarg, van arribar altre cop als afores La Torre per a fer la segona meitat del recorregut principalment per trams de pista amb algun tram curt de sender, passant pels Abellerets, els Pomars de Dalt i finalitzar per la vall de les Canals.

Els primers en completar el circuit curt van ser, en categoria masculina, Javi Galván (Maxi Bike) amb amb un temps de 1:03:03, seguit per David Bragulat amb 1:08:45 i Francesc Grau (Bike Taller Cannondale Reus) amb 1:10:12. En dones el podi del circuit curt va ser Eva Sans (CC Ascó) amb un crono de 1:24:11, en segon lloc la Neus Martínez (PC Montsià) amb 1:32:26 i, la tercera va ser la Diana García (Montbike Amposta) amb 1:34:31.

Pau Marzà i Arantxa Salvadó líders de la Xallenger BTT després de la Transrabosenca | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Podi femení del recorregut curt de la Transrabosenca 2017.


El recorregut llarg el va guanyar El primer en completar el recorregut llarg va ser Pau Marzá (Mega bici - Revista l'Olivé) amb 1:51:43, seguit pels independents Pere J. Roig amb un temps de 1:54:03 i Oriol Gómez amb 1:54:18. En dones, la primera en completar els 42 Km va ser l'Arantxa Salvadó (Mega Bici - Revista L'Olivé) amb un temps de 2:28:21, companyada al podi per la Raquel Moya (Bike Taller Cannondale Reus) amb 2:35:02 i la Pili Franco (Fàbregues - CC Catalunya Sud) amb 2:37:07.

Després de la Transrabosenca el nou líder del circuit llarg de la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre és Pau Marzà (guanyador de la Xallenger del 2016). L'Arantxa Salvadó manté el liderat en el circuit llarg de dones. Pel que fa al circuit curt hi ha nous líders amb Javi Galván i Neus Martínez. La propera cursa de la Xallenger serà la 1a Marxa BTT de les Ermites d'Ascó el 5 de maig, que serà prova invitada i, per tant, no putuable.


Enllaços relacionats: