Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Lo Pati presenta la programació 2024 amb la mirada posada al territori, al medi ambient i al Mediterrani

Com a tancament de la temporada d’exposicions, al desembre es donarà el tret de sortida a una nova edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM)

Etiquetes   vida activa, cultura, amposta, terres ebre

Publicat el12/2/2024

Lo Pati presenta la programació 2024 amb la mirada posada al territori, al medi ambient i al Mediterrani | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Com afecta l'activitat humana a l'ecosistema que ens envolta? Aquesta és la pregunta que s'han plantejat alguns dels artistes inclosos en la nova temportada d'exposicions i activitats de Lo Pati. Així, la fotògrafa Paula Artés, l'arquitecta Eva Franch i el projecte Garba de Sara González de Ubieta, Marc Navarro i David Bestué posaran el focus en el territori, el Delta de l'Ebre, el medi ambient i el Mediterrani. Sempre a través de la mirada artística i amb una intencionalitat crítica sobre la realitat. A més, l'artista sonor Fito Conesa presentarà l'obra Anòxia. Un preludi constant, una obra en tres actes que també proposa diferents acostaments a les problemàtiques actuals del mare nostrum.

La segona edició del cicle expositiu de La Façana de Lo Pati estarà comissariada per Pau Waelder i mostrarà el treball de sis artistes digitals que reflexionen sobre la vida a l'antropocè, un concepte que no defineix un període geològic pròpiament, sinó l'època en què l'activitat humana ha començat a generar efectes massius en l'àmbit planetari.

La ballarina Sònia Gómez i Encarni Espallargas (que segueix un tractament per combatre una malaltia mental) plantegen un laboratori d'arts vives dirigit a col·lectius que conviuen amb la salut mental. L'objectiu és descobrir el propi cos i les seves múltiples possibilitats, mentre es busca millorar la percepció d'un mateix.

Com a tancament de la temporada d'exposicions, al desembre es donarà el tret de sortida a una nova edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta (BIAM). El certamen es va iniciar el 1989 i ha esdevingut un potent aparador de la creació emergent al país.Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via VerdaPer: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho