Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


El passat cātar d'Human Land es recorda amb una jornada a Sant Pau d'Albocāsser

Serā el prōxim dijous 12 d’octubre mitjanįant una jornada d’innovaciķ turística

Etiquetes   turisme, albocasser, alt maestrat, human land

Publicat el6/10/2023

El passat cātar d’Human Land es recorda amb una jornada a Sant Pau d’Albocāsser | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El prōxim dijous 12 d'octubre tindrā lloc al conjunt monumental de l'Ermitori de Sant Pau d'Albocāsser una jornada d'innovaciķ turística, organitzada des del Pla de Governanįa Turística de l'Alt Maestrat (Human Land) i en colˇlaboraciķ de l'Ajuntament d'Albocāsser. La jornada té l'objectiu d'impulsar la promociķ turística del conjunt de l'Ermitori de Sant Pau d'Albocāsser i el seu potencial com a lloc de referčncia en el territori de l'Alt Maestrat en el projecte de l'Itinerari Cultural Europeu del Consell d'Europa.

Un projecte que actualment serā una realitat en el desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de l'Alt Maestrat finanįat en la seua totalitat pels fons Next Generation, que permetrā posar en valor els recursos turístics disseminats en els diferents pobles de l'Alt Maestrat a través de la recuperaciķ i transformaciķ territorial turística de la xarxa de camins i senders, reforįant una destinaciķ turística sostenible i la identitat de territori que faciliti la reactivaciķ socioeconōmica de l'Alt Maestrat. El projecte s'exposarā en la pončncia inaugural de la jornada a les 11h.

En la jornada matinal, a més, es comptarā amb una conferčncia magistral i una taula rodona dedicada a la histōria i el llegat cultural i etnogrāfic que ens van deixar el pas dels cātars, en els seus camins d'exili i llibertat, per les terres valencianes en general i del Maestrat en particular, amb els títols: "Les rutes del catarisme en el territori templer: des d'Occitānia a terres valencianes", per part d'Eduard Berga, director del Centre d'Estudis Cātars i "Els cātars valencians", per part de Jesús Huguet, secretari del Consell Valenciā de Cultura.

Finalitzarem la jornada matinal amb la presentaciķ i estrena del cōmic "Bobo & Guido i els camins cātars", per part de David Segarra, que narra diverses aventures a través dels antics camins cātars fins a Sant Pau d'Albocāsser.

En el recés del dinar es realitzarā una promociķ gastronōmica de la cuina medieval dels cātars al Raconet de Sant Pau d'Albocāsser amb tertúlia en l'incomparable marc de l'espai del prat i Ermitori de Sant Pau, on es respira calma i assossegament des del temps del pas dels cātars, ara fa 700 anys.

La jornada continuarā de vesprada amb una visita d'interpretaciķ del conjunt artístic de l'Ermitori de Sant Pau d'Albocāsser i de les interessants i enigmātiques pintures murals grisalles, per part de Pele Montaņes.

La clausura de la jornada serā amb un extraordinari i inčdit concert de música medieval sota el títol: "Resseguint les canįons dels trobadors i dels bons homes", per part d'Anna Amigķ qui, amb la seua dolįa veu i temperada música d'arpa, ens oferirā un viatge per les canįons dels trobadors i de les bones dones, amb histōries de princeses, reines, santes i llauradores que d'alguna manera han arribat als nostres dies.

L'Associaciķ Intermunicipal Alt Maestrat Human Land organitza l'activitat amb colˇlaboraciķ de Patronat de Turisme i de Turisme Comunitat Valenciana dins del Pla de Dinamitzaciķ i Governanįa Turística 2023.


El passat cātar d’Human Land es recorda amb una jornada a Sant Pau d’Albocāsser | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Per: Redacciķ

comparteix-ho