Falles de Benicarló. Del 15 al 19 de març de 2024

CAT | ES


El Parc Natural dels Ports publica el número 8 del butlletí Cingles

El turisme de natura i cultura és l’eix temàtic d’aquest butlletí en el qual es presenta la iniciativa Maestrat - els Ports, els conceptes bàsics de la Carta europea de turisme sostenible, i les dades sobre els visitants del Parc

Etiquetes   natura entorn, parc natural ports, terres ebre, tinenca benifassa

Publicat el22/4/2020

El Parc Natural dels Ports publica el número 8 del butlletí Cingles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Cingles és el butlletí informatiu que el Parc Natural dels Ports publica cada any amb una recopilació de notícies destacades i un seguit de col·laboracions escrites amb un to divulgatiu sobre diferents aspectes del patrimoni natural i cultural d'aquest espai.

El vuitè número comença amb la presentació de Paco Gas com a nou president de l'òrgan rector del Parc Natural dels Ports. El senyor Gas, representant de l'Ajuntament de Roquetes, fou escollit pels membres de la Junta Rectora, en la sessió del passat 11 de febrer de 2020.

La secció de notícies breus recull aquests canvis en els òrgans rector i gestor del Parc, així com també les afectacions del temporal Glòria, la finalització del projecte Life RedBosques, diferents tasques destacades de la brigada de manteniment, l'evolució de l'eruga defoliadora del boix, la citació del llagost-pedra del romaní o l'observació d'un voltor negre a l'interior del Parc, entre altres.

En l'article principal, el biòleg Ignacio Jiménez exposa les potencialitats naturals i culturals de l'ampli territori del Maestrat-els Ports. Jiménez és coordinador de la iniciativa que pretén posicionar tot aquest àmbit com una gran destinació turística de referència.

En la secció Parlem de... coneixerem l'agència de viatges de natura Audouin Birding Tours; els conceptes bàsics sobre la Carta europea de turisme sostenible; les dades de visitants al Parc i quins són els seus interessos; ens endinsarem en l'arxiu històric de l'Ajuntament d'Alfara de Carles per saber la relació entre el calendari festiu i l'arrendament de les pastures en aquest terme; i sabrem l'evolució de la població de madrilleta roja al barranc de la Caramella.

A Persones del Parc es fa un recorregut per les vivències de la Teresa Coma, que va néixer al mas de Manel, ubicat al terme de Beseit, i es va casar amb Clementet d'Alfara de Carles.

L' itinerari proposat és una ruta en cotxe fins l'àrea de la Franqueta especialment recomanada per a l'observació d'ocells o birdwatching.

Per últim, trobarem una selecció de les noves publicacions que han entrat al Centre de Documentació del Parc i es tanca amb una imatge de l'antiga caseta de les Clotes, actualment reconvertida en refugi lliure.

Tot i que aquest número 8 del butlletí informatiu Cingles correspon a 2019, es va decidir endarrerir una mica el seu tancament per incloure alguns dels esdeveniments que han marcat l'inici de 2020, com la recent incorporació de Jordi Palau a la direcció del Parc, les afectacions del temporal Glòria o la nova composició de la Junta Rectora, amb la renovació de la seva presidència. Finalment, el tancament del butlletí també s'ha vist afectat pel confinament a causa de la COVID-19.

Malgrat tot, l'equip gestor del Parc Natural dels Ports ha pogut enllestir els continguts i tancar la versió en format digital. La impressió i la distribució del butlletí en paper es farà tan aviat com les circumstàncies ho permetin. S'imprimiran 1.500 exemplars en paper que es podran aconseguir de manera gratuïta als equipaments del Parc i en els altres punts habituals. La versió digital en PDF de tots els butlletins editats es pot descarregar al web del Parc.

El número 8 de Cingles, butlletí informatiu del Parc Natural dels Ports s'ha publicat amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Descarregar butlletí informatiu Cingles, nº 8


Per: Redacció

comparteix-ho