XI Jornades Gastonòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Del 9 de febrer al 10 de març

CAT | ES


El Parc Natural dels Ports obté la Carta Europea de Turisme Sostenible

La CETS, que atorga la Federació EUROPARC, és una eina que afavoreix una gestió turística dels espais naturals més sostenible i amb la col·laboració de tots els agents implicats

Etiquetes   turisme, turisme sostenible, parc natural ports

Publicat el26/10/2022

El Parc Natural dels Ports obté la Carta Europea de Turisme Sostenible | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Forat de la Vella, al Parc Natural dels Ports


El Parc Natural dels Ports ha obtingut l'acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). El Parc rebrà aquest reconeixement el proper 2 de desembre en la cerimònia de lliurament de les acreditacions CETS que es celebrarà al Parlament Europeu, a Brussel·les.

La Carta Europea de Turisme Sostenible és una iniciativa d'EUROPARC, federació que agrupa professionals i entitats gestores d'espais naturals protegits de 40 països europeus. Es tracta d'una metodologia de treball, una eina de planificació i gestió en què un espai natural protegit i els agents turístics públics i privats del territori treballen plegats per planificar i garantir un futur viable i saludable per a les persones i per al seu entorn.

Des del Parc Natural dels Ports, s'ha destacat que es tracta d'una eina molt potent que reforça i augmenta la qualitat de l'espai natural com a destinació turística de natura. L'obtenció de la CETS esdevindrà un instrument molt útil per al desenvolupament sostenible dels pobles del Parc i ajudarà a promoure una activitat turística respectuosa amb el paisatge, amb la gent i l'entorn natural.

A partir d'ara, el Parc Natural continuarà treballant per consolidar aquest projecte i afavorir l'adhesió dels establiments i agents turístics de l'àmbit del Parc. En aquest sentit, a través del fòrum permanent, que es va posar en marxa durant el procés d'obtenció de l'acreditació, particulars, empreses, administracions i entitats es poden sumar a la iniciativa i treballar per aplicar una gestió turística sostenible i protectora del medi. En la Fase II de la CETS, les empreses disposaran d'eines útils per millorar la seva sostenibilitat, així com de suport tècnic per a adherir-se, promoció en xarxa i una certificació de màxim prestigi internacional.


El Delta d'Ebre renova de nou la seva acreditació

El Comitè Avaluador de la CETS de la Federació EUROPARC també ha renovat per tercer cop l'acreditació del Parc Natural del Delta de l'Ebre pels propers 5 anys. El Parc va obtenir la Carta Europea l'any 2007 i durant aquests anys ha estat treballant per implantar els objectius estratègics que garanteixin un turisme sostenible. Actualment hi ha adherides als principis de la CETS un total de 44 empreses turístiques i una agència de viatges. Tot això, juntament amb millores en la informació que se'ls proporciona als visitants, en l'estratègia de promoció conjunta, en el coneixement i el seguiment dels visitants, en la ordenació dels fluxos, en les infraestructures i equipaments, ha permès l'augment de la percepció per part del visitant, d'un destí relaxat, de natura i ecoturisme.

Per assolir aquesta tercera renovació, durant el 2021 s'ha estat treballant, mitjançant un procés participatiu, en la redacció d'una nova estratègia turística, amb un horitzó marcat fins el 2030, i d'un nou programa d'actuació pel període 2022-2026. Aquesta planificació compta amb 75 actuacions estructurades en 6 eixos estratègics que tenen per objectiu un delta de l'Ebre resilient amb un model de referència a nivell de governança, integrat per un mosaic d'experiències turístiques innovadores, regeneratives, especialitzades i de qualitat, basades en l'equilibri de la natura i la cultural tradicional.

Amb l'obtenció per part del Parc Natural dels Ports de la Carta Europea de Turisme Sostenible, els dos parcs naturals que hi ha les Terres de l'Ebre compten amb aquesta certificació. A Catalunya hi ha 10 territoris amb espais naturals protegits que disposen de la CETS.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho