Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


El Parc Natural dels Ports es prepara per Setmana Santa

Han obert els tres centres de visitants i els quatre punts d’informació, ubicats als diferents municipis de l’àmbit del Parc, amb horaris especials per Setmana Santa. S’ha fet tasques de manteniment a les àrees de lleure i itineraris; tot és a punt per rebre població local i turistes. Respecteu la natura, seguiu les indicacions i les mesures sanitàries

Etiquetes   natura, turisme, turisme natura, turisme responsable, parc natural ports, terres ebre

Publicat el29/3/2021

El Parc Natural dels Ports es prepara per Setmana Santa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Font del Ferro, a la zona del Toscar, Parc Natural dels Ports


A la Setmana Santa es dona, normalment, un pic d'afluència de visitants al Parc Natural dels Ports i marca l'inici de la temporada. Des del Parc, han preparat els equipaments d’informació i acollida de visitants i han posat a punt les àrees de lleure i itineraris. Enguany, és possible que la pandèmia afecti la previsió habitual de visitants tal com va passar el 2020, amb 51.000 visitants més que l’any anterior.


Centres de visitants i Punts d’informació

El passat de dissabte 27 de març van obrir els tres centres de visitants (Roquetes, la Sénia, Prat de Comte) i els quatre punts d’informació (Paüls, Mas de Barberans, Arnes i Horta de Sant Joan).

Aquests equipaments atenen les consultes i dubtes que qualsevol persona necessiti per planificar la visita a l'espai natural i per fer que la seva estada sigui el màxim d'agradable i profitosa.

Consulteu els horaris especials per a la Setmana Santa

Per tal de garantir la seguretat i la tranquil·litat de tothom i propiciar així una bona experiència de visita, els edificis compten amb les degudes mesures de seguretat (mampares als taulells d’atenció, aforaments reduïts, etc). En tots els equipaments hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic, s'hi haurà d'accedir amb mascareta quirúrgica (excepte en els casos justificats) i cal mantenir la distància entre persones.


Àrees de lleure i itineraris

Abans d’endinsar-se al Parc Natural dels Ports es recomana visitar els pobles i adreçar-se a algun dels centres de visitants i punts d’informació per poder planificar millor la visita i gaudir-ne al màxim. Des dels pobles, aneu a alguna de les àrees de lleure que són, alhora, punt de partida d’itineraris.

Al Parc, hi ha 33 itineraris senyalitzats que recorren 169 km. La brigada de manteniment ha fet les tasques necessàries per posar a punt les àrees de lleure i els itineraris.


Dades de freqüentació 2020

El 2020, s’estima que 285.000 persones han accedit al Parc: 143.000 pel Baix Ebre, 120.000 per la Terra Alta i 22.000 pel Montsià. És el màxim enregistrat des de 2009 i representa un increment del 22% respecte a les dades de 2019 (234.000 persones).

A més, el Parc ha atès de forma personalitzada 14.364 persones.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho