Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


El Parc Natural de Montsant inclou dos espais de memòria a la xarxa d'Espais de la Batalla de l'Ebre

La cova de Santa Llúcia i l’Observatori de la Batalla de l’Ebre són els dos primers indrets senyalitzats al Parc com a Espais de la Batalla de l’Ebre

Etiquetes   entorn, batalla ebre, parc natural serra montsant, turisme cultural, memoria historica, memoria democratica

Publicat el24/1/2023

El Parc Natural de Montsant inclou dos espais de memòria a la xarxa d’Espais de la Batalla de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La cova de Santa Llúcia és un dels dos espais senyalitzats


El Parc Natural de Montsant col·labora amb el Memorial Democràtic per revalorar diversos «espais de memòria» relacionats amb el pas del front de la Guerra Civil Espanyola per Montsant, entre desembre de 1938 i gener de 1939.

A principis de 2022 es van senyalitzar els dos primers indrets a Montsant que s'han inclòs a la xarxa d'Espais de la Batalla de l'Ebre.

La cova de Santa Llúcia, a la Bisbal de Falset, que va funcionar com a hospital de campanya republicà i en el qual van treballar com a personal sanitari brigadistes internacionals. El plafó instal·lat inclou algunes imatges inèdites fins ara, provinents del fons d'Alec Wainmann.

L'Observatori de la Batalla de l'Ebre, vora l'ermita de Sant Pau de la Figuera, un punt de comandament clau des del qual es va planificar l'ofensiva de la batalla.

L'objectiu és dignificar aquests indrets i que siguin punt de visita per conèixer la història més recent dels nostres pobles.


Per: Redacció

Foto: PN de la Serra de Montsant