suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


El Parc Natural de Montsant inaugura l'agenda de primavera amb l'exposició HABITAR

HABITAR és una exposició itinerant que mostra els valors del paisatge del Priorat i convida a la reflexió. Es pot visitar a la Seu del Parc Natural de Montsant fins el dia 1 de maig

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, parc natural serra montsant, parcs de catalunya, serra montsant, priorat,

Publicat el7/4/2022

El Parc Natural de Montsant inaugura l’agenda de primavera amb l’exposició HABITAR | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'exposició ens invita a reflexionar sobre la necessitat de consensuar un model de desenvolupament participat per tothom


La manera com hem habitat el Priorat al llarg dels segles ha anat configurant un paisatge de proximitat, de calma, de silenci, que mostra clarament l'herència agrícola, amb diversitat de conreus i una rica biodiversitat de fauna i flora. Un mosaic molt ben dibuixat amb els límits clars entre els diferents usos (agrícoles, forestals i urbans), fet de petites peces que guarden entre elles equilibri i harmonia, testimonis d'una manera de viure que ens identifica.

L'exposició ens invita a reflexionar sobre la necessitat de consensuar un model de desenvolupament participat per tothom, que respecti la nostra història, que combini tradició i innovació, que sigui capaç d'incorporar noves activitats i que ens permeti “habitar” aquesta terra de manera plena.

HABITAR és un projecte de PRIORITAT, associació que promou la candidatura del paisatge agrícola del Priorat a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, i ha estat possible gràcies a un ajut econòmic del Parc Natural de Montsant.

Es pot visitar a la Seu del Parc, des del dia 1 d'abril al dia 1 de maig, en l'horari del Punt d'informació:

  • Divendres, de 9 a 18 h 
  • Dissabtes, de 9 a 14.30 i de 15.30 a 17 h 
  • Diumenges i festius, de 9 a 15 h


Per: Redacció

Foto: Cedida