Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


El Parc Natural de Montsant allibera un centenar de tortugues mediterrànies

Ha reintroduït al medi exemplars procedents sobretot de Menorca, en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC)

Etiquetes   natura, tortugues, parc natural serra montsant, priorat

Publicat el26/9/2019

El Parc Natural de Montsant allibera un centenar de tortugues mediterrànies | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Parc Natural de Montsant ha alliberat al medi prop d'un centenar de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) procedents de Menorca, en el marc del programa de reintroducció que té en marxa des del 2005. Aquesta espècie es troba molt amenaçada a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d'hàbitats, i a tot l'Estat només es troba a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Per això, el parc treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i el Govern de les Illes Balears, per a aconseguir una població estable i viable d'entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament.

La majoria dels exemplars alliberats ara són adults de més de 20 anys, però també s'han deixat anar dues tortugues de 7 anys criades al mateix parc natural.

En el que portem d'any, el Parc Natural de Montsant ha alliberat prop de 300 tortugues mediterrànies, i des que va començar el programa de recuperació, se n'han reintroduït un total de 5.400.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu


Foto: Parc Natural del Montsant

comparteix-ho