Autocaravanes Delta. La millor manera de viatjar amb autocaravana partint des del Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies

Les tortugues reintroduïdes procedien del Zoo de Barcelona, del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). Des de l’inici del programa de reintroducció del parc s’han tornat al medi prop de 6.000 exemplars

Etiquetes   natura, fauna, tortugues, parc natural serra montsant, priorat

Publicat el27/10/2020

El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Personal que ha participat en l’alliberament de les tortugues


El Parc Natural de Montsant ha alliberat al medi 233 tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) de diferents procedències: 14 del Zoo de Barcelona, 50 del Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera i la resta del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), en el marc del programa de reintroducció que té en marxa des del 2005. La majoria dels exemplars alliberats en aquesta ocasió són joves i només una dotzena, adults.

Aquesta espècie està molt amenaçada a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d'hàbitats, i a tot l'Estat només viu a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Per això, el parc treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) per a aconseguir una població estable i viable d'entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament.

Enguany el Parc Natural de Montsant preveu alliberar 400 tortugues mediterrànies, i des que va començar el programa de recuperació, se n'han reintroduït prop de 6.000.


Per: Redacció

Foto: PN Serra de Montsant