Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Parc Natural del Delta de l'Ebre allibera 50 exemplars de tortuga d'estany

Els exemplars s’han alliberat a la Reserva Natural de l’Alfacada, en col·laboració amb l’Associació Picampall

Etiquetes   natura, parc natural delta ebre, especies autoctones

Publicat el21/10/2019

El Parc Natural del Delta de l’Ebre allibera 50 exemplars de tortuga d’estany | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha alliberat una cinquantena de tortugues d'estany (Emys orbicularis) a la llacuna de l'Alfacada, en el marc del projecte de recuperació d'aquesta espècie amenaçada que la Generalitat impulsa des del 2006, en col·laboració amb l'Associació Picampall.

Aquest és el segon alliberament d'aquesta espècie aquest any. El 2019, amb aquestes, ja són més de 100 les tortugues alliberades. Les tortugues, que van néixer ara fa tres anys, provenen del programa de cria en captivitat que duu a terme el parc al Centre de recuperació de fauna salvatge del Canal Vell, en el marc del programa de reproducció de la tortuga d'estany.Deltacleta - La bici elèctrica del Delta de l’Ebre - Rutes temàtiques - Rutes guiades amb GPS - Lloguer de bicis elèctriques


Amenaçada per diversos factors

La tortuga d'estany és una de les dues espècies de tortugues d'aigua dolça autòctones presents a Catalunya i a la península Ibèrica. Fins a meitat del segle XX encara era bastant abundant al delta de l'Ebre, fins i tot, en els ambients aquàtics més transformats per l'home.

Tanmateix, en l'actualitat ha passat a ser considerada com una espècie amenaçada, com a conseqüència de diversos factors. Entre ells, l'impacte de la contaminació química de les aigües, la reducció i la transformació del seu hàbitat, la pesca a les llacunes i la recol·lecció d'exemplars com animals de companyia.

Al Delta de l'Ebre, només era present en dues llacunes litorals: Canal Vell i Encanyissada. A més, com a conseqüència del programa de recuperació iniciat el 2006, hi viuen actualment a l'Illa de Buda i la llacuna de l'Alfacada. Des de l'inici d'aquest programa, s'han alliberat al delta de l'Ebre 932 exemplars. El Parc Natural del Delta de l'Ebre du a terme un seguiment específic d'aquesta espècie des dels anys 1990.


El Parc Natural del Delta de l’Ebre allibera 50 exemplars de tortuga d’estany | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Per: Redacció

Fotos: Mariano Cebolla