butlletí EbreActiu

CAT | ES


El Palau Oliver de Boteller de Tortosa acull l'exposició itinerant «Los pobles dels rius»

L’exposició relata la vida quotidiana dels habitants de les terres banyades pels rius Ebre, Sénia, Matarranya, Algars, Guadalop i Bergantes durant la primera edat del ferro (s. VIII-VI aC)

Etiquetes   vida activa, matarranya, territori senia, riu algars, riu ebre, riu seniaterres ebre

Publicat el16/11/2023

El Palau Oliver de Boteller de Tortosa acull l’exposició itinerant «Los pobles dels rius» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


«Los pobles dels rius» és la nova exposició que acollirà el Palau Oliver de Boteller de Tortosa, produïda pels Serveis Territorials del departament de Cultura a les Terres de l'Ebre amb la col·laboració del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona i del Museu de les Terres de l'Ebre.

L'exposició i la guia que l'acompanya recullen els resultats de la investigació duta a terme durant anys per grups de recerca de les universitats i els presenten amb una vocació clarament pedagògica. Per aquest motiu, les il·lustracions de l'ebrenc Lluís Chavarria prenen un gran protagonisme gràcies als colors vívids i al retrat detallat de la quotidianitat d'aquests pobles de l'edat del ferro.

En l'exposició es recreen escenes a partir dels vestigis trobats en els més de cent vint jaciments documentats en l'àrea de confluència entre Catalunya, el País Valencià i Aragó, que mostren un passat enigmàtic però, alhora, estranyament proper. A més, a més, l'exposició inclou una trentena de peces originals de diversos jaciments de les Terres de l'Ebre.

“Socialitzar els resultats de la recerca i fer-la accessible i entenedora ha de ser un objectiu estratègic i un deure per als investigadors, les institucions i les administracions”, explica la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Victòria Almuni Balada, remarcant que “és en aquest sentit que cal entendre l'exposició i la guia”.

L'exposició es podrà visitar al Palau Oliver de Boteller (carrer Jaume Ferran i Clua, núm. 4, Tortosa), entre el 17 de novembre de 2023 i el 31 de març de 2024. Així mateix, es programaran tallers d'arqueologia experimental adreçats als centres d'ensenyament de primària i secundària, i també un cicle de conferències.

S'inaugurarà el pròxim 17 de novembre, a les 19.00 h, i comptarà amb la presència del comissari, David Garcia Rubert, que farà una visita guiada. Garcia és professor del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i, a més, és un arqueòleg reconegut, que ha realitzat nombroses campanyes al territori, especialment al jaciment de Sant Jaume, d'Alcanar.


Per: Redacció

comparteix-ho