Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/23/2021#) AND (caducitat>=#10/23/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els pagesos de l'oli de la Ribera d'Ebre comencen a avaluar els danys del temporal Filomena

El temporal de neu ha danyat bona part del cultiu d’olivera, amb moltes branques esquinçades i directament trencades

Etiquetes   de la terra, agricultura, oliveres, oli oliva, temporal, filomena, ribera ebre

Publicat el18/1/2021

Els pagesos de l’oli de la Ribera d’Ebre comencen a avaluar els danys del temporal Filomena | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Un cop recuperada la mobilitat, els pagesos de la Ribera d'Ebre han pogut accedir a les finques afectades per la nevada del temporal Filomena. L'acumulació de neu a les cotes més altes de Tivissa, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Rasquera, entre d'altres poblacions de la comarca, ha danyat bona part del cultiu d'olivera, amb moltes branques esquinçades i directament trencades.

El Director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jesús Gómez, ha visitat la zona; acompanyat de Sergi Borràs, vicepresident del Consell Comarcal de Ribera d'Ebre, el president de la DO Oli de Siurana, Antoni Galceran; Joan Juncà, alcalde de la Torre, de Marina Rojals, alcaldessa de la Palma d'Ebre, entre altres representants d'ajuntaments de la zona aixi com d' Unió de Pagesos. En una primera avaluació dels danys es calcula que en les finques més afectades es pot perdre fins al 70% de la collita. Els dies vinents els tècnics del Departament valoraran els danys perquè la Generalitat pugui emprendre les accions que s'estimin per ajudar un dels principals sectors agrícoles de la comarca.

De fet, els sindicats com Unió de Pagesos o JARC ha demanat al Govern la implementació d'ajuts directes com a pla de xoc per reparar els danys de la nevada als olivers, però també un pla de recuperació de la productivitat a mitjà termini que contempli facilitats i subvencions per replantar els arbres més danyats.


Per: Redacció

Foto: Cedida