Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Ornitografies, una exposició que mostra la bellesa del vol dels ocells

Es podrà visitar al Delta Birding Festival. La mostra és una selecció de les millors imatges de vols d’ocells captades els últims set anys, la major part d’elles al territori català, algunes fins i tot a pocs metres d’on estaran exposades

Etiquetes   vida activa, exposicions, delta birding festival, mon natura delta ebre,, amposta, delta ebre

Publicat el14/9/2022

Ornitografies, una exposició que mostra la bellesa del vol dels ocells | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ornitografies ens mostra per primer cop la bellesa del vol de les aus com no l'havíem vist mai. Gràcies a mostrar diversos segons en una sola imatge, se'n desdibuixa la silueta de l'au al cel per donar lloc a unes inspiradores formes orgàniques que ens poden recordar altres estructures o fenòmens de la natura.

Cada au, amb el seu vol característic, dibuixa un patró diferent. Per això en Xavi Bou en els últims anys ha iniciat el projecte “Ornitografies” en el que mitjançant una tècnica fotogràfica innovadora ens mostra els vols més complexos o curiosos que fan les aus de les nostres terres en unes imatges de gran bellesa artística.

Des que la primera Ornitografia que es va publicar, ara fa set anys, el projecte ha anat agafant volada fins arribar a gran part del món, publicant-se a The Guardian o a National Geographic entre molts altres mitjans de comunicació impresos i audiovisuals. El caràcter innovador d'aquest projecte ha atret l'atenció de sectors tan diferents com la biologia, l'arquitectura, les matemàtiques, la biomímica o la dansa entre moltes altres.

L'exposició “Ornitografies: mostrant la bellesa del vol dels ocells!” que podrem veure al Delta Birding Festival és una selecció de les millors imatges captades els últims set anys, la major part d'elles al territori Català, algunes fins i tot a pocs metres d'on estaran exposades. Per això era quasi inevitable que aquesta exposició es dugués a terme en el context d'aquest festival, en suports de gran format a l'exterior, repartits per tota l'àrea de visitants de Món Natura Delta. L'autor també donarà una xerrada per explicar-nos en detall el que hi ha al darrere d'aquest projecte i presentarà a la sala d'audiovisuals uns petits clips de vídeo que mostren com es forma una “Ornitografia”.

Aquesta exposició es podrà dur a terme gràcies a la col·laboració de Família Torres que va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l'aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l'elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l'emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d'actuació, mitjançant accions d'adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO₂. Amb aquesta col·laboració amb el Delta Birding Festival, la Família Torres també s'implica en promoure els seus valors entre el col·lectiu naturalista i també promourà l'interès pels ocells a un col·lectiu més ampli instal·lant temporalment l'exposició al seu celler i iniciant un seguit d'activitats d'observació de les aus que comparteixen l'hàbitat amb les seves vinyes al Penedès.


Per: Redacció

Foto: Cedida