Hotel Restaurant La Fābrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradiciķ

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/3/2021#) AND (caducitat>=#12/3/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les oliveres milˇlenāries d'una finca privada de Santa Bārbara seran visitables

Acord entre l’Ajuntament de Santa Bārbara i el propietari de la finca

Etiquetes   natura entorn, oliveres millenaries, turisme, santa barbara, montsia

Publicat el7/3/2019

Les oliveres milˇlenāries d’una finca privada de Santa Bārbara seran visitables | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... A la finca hi ha catalogades 25 oliveres milˇlenāries. Imatge d’arxiu


Aquest passat mes de febrer, l'Ajuntament de Santa Bārbara va signar un conveni amb Carlos Ferré, propietari de la finca on hi ha catalogades 25 oliveres milˇlenāries, per a que arbres monumentals siguin visitables.

Les oliveres van ser la base de l'economia i del creixement contemporani de Santa Bārbara i van conformar una manera de viure, per aixō des de l'Ajuntament del municipi es veu la importāncia de posar en valor i donar a cončixer les arrels planeres i maneres de viure, a través de les oliveres i, particularment, de les milˇlenāries, les quals, a la comarca del Montsiā, es compten entre les més antigues i grans de Catalunya.

Grācies a l'inventari fet i actualitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, actualment hi ha censades prop de 4.800 oliveres de més de 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 del sol, repartides per 22 municipis del sud de Catalunya, nord de la Comunitat Valenciana i est d'Aragķ, convertint el Territori Sénia en la zona amb la major concentraciķ d'oliveres milĮˇlenāries del mķn. La major part d'exemplars superen els 1.000 anys d'antiguitat, i n'hi ha alguns que superen fins i tot els 2.000.

Tant l'alcalde de Santa Bārbara, Alfred Blanch, com el propietari de la finca de les 25 oliveres milˇlenāries, Carlos Ferré, es mostren satisfets d'haver pogut arribar a aquest acord, ja que es tracta d'un patrimoni natural i histōric que ara podrā ser visitat.Hotel Restaurant La Fābrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradiciķ