Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Les oliveres mil·lenàries d'una finca privada de Santa Bàrbara seran visitables

Acord entre l’Ajuntament de Santa Bàrbara i el propietari de la finca

Etiquetes   natura entorn, oliveres millenaries, turisme, santa barbara, montsia

Publicat el7/3/2019

Les oliveres mil·lenàries d’una finca privada de Santa Bàrbara seran visitables | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... A la finca hi ha catalogades 25 oliveres mil·lenàries. Imatge d’arxiu


Aquest passat mes de febrer, l'Ajuntament de Santa Bàrbara va signar un conveni amb Carlos Ferré, propietari de la finca on hi ha catalogades 25 oliveres mil·lenàries, per a que arbres monumentals siguin visitables.

Les oliveres van ser la base de l'economia i del creixement contemporani de Santa Bàrbara i van conformar una manera de viure, per això des de l'Ajuntament del municipi es veu la importància de posar en valor i donar a conèixer les arrels planeres i maneres de viure, a través de les oliveres i, particularment, de les mil·lenàries, les quals, a la comarca del Montsià, es compten entre les més antigues i grans de Catalunya.

Gràcies a l'inventari fet i actualitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, actualment hi ha censades prop de 4.800 oliveres de més de 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 del sol, repartides per 22 municipis del sud de Catalunya, nord de la Comunitat Valenciana i est d'Aragó, convertint el Territori Sénia en la zona amb la major concentració d'oliveres milÇ·lenàries del món. La major part d'exemplars superen els 1.000 anys d'antiguitat, i n'hi ha alguns que superen fins i tot els 2.000.

Tant l'alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, com el propietari de la finca de les 25 oliveres mil·lenàries, Carlos Ferré, es mostren satisfets d'haver pogut arribar a aquest acord, ja que es tracta d'un patrimoni natural i històric que ara podrà ser visitat.Eports Ample de Banda i Internet