Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


L'Olivera de Sinfo de Traiguera, elegida la Millor Olivera Monumental del Mediterrani

Aquesta olivera mil·lenària del Territori Sénia va ser ser la candidatura que va aconseguir més vots, seguida de l’olivera Bchaaleh Millenial Olive Tree del Líban i de The thousand-year-old olive tree of Echraf de Tunísia

Etiquetes   natura entorn, oliveres monumentals, oliveres millenaries, traiguera, baix maestrat, territori senia

Publicat el12/12/2019

L’Olivera de Sinfo de Traiguera, elegida la Millor Olivera Monumental del Mediterrani | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat 30 de novembre, la ciutat italiana de Siena, va acollir l’Assemblea Anual de la Xarxa Euromediterrània de Ciutats de l’Olivera (Recomed), en la que es va fer públic el guanyador del concurs internacional per a escollir la Millor Olivera Monumental del Mediterrani. S’hi van presentar fins a dotze candidatures d’oliveres centenàries i mil·lenàries de sis països de l’àrea mediterrània: Espanya, Itàlia, Líban, Montenegro, Tunísia i Turquia.

L’Olivera de Sinfo, a Traiguera (Baix Maestrat), va ser la candidatura que va aconseguir més vots, seguida de l’olivera Bchaaleh Millenial Olive Tree del Líban i de The thousand-year-old olive tree of Echraf de Tunísia.

El jurat, integrat per experts de renom en agronomia, va valorar la longevitat de l’exemplar, certificada per un perímetre del tronc que supera els 10 metres (l’olivera amb el tronc més gran de tot el Territori Sénia), a més de la seva majestuositat. Segons el professor Antonio Prieto, de la Universitat Politècnica de Madrid, l’Olivera de Sinfo, de la varietat Farga, empeltada sobre ullastre, podria superar els 2.000 anys d’antiguitat.

La candidatura de l’Olivera de Sinfo, va ser presentada pel seu propietari, José Manuel Alemany, juntament amb la Mancomunitat Taula del Sénia i l’Ajuntament de Traiguera. Es dóna la circumstància que aquest exemplar ja va guanyar el Premi AEMO a la Millor Olivera Monumental d’Espanya l’any 2018.


Per: Redacció

Foto: Mancomunitat Taula del Sénia

comparteix-ho