Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Els olis de les DOP de les Terres de l'Ebre triofem a l'edició 2021 dels Premis CDO

Durant l’acte, la presidenta de la Diputació va destacar l’excel·lent qualitat dels olis que es produeixen a tota la demarcació, per bé que enguany els guardons es concentrin a les Terres de l’Ebre

Etiquetes   de la terra, OOVE, DO oli Terra Alta, DOP BaixEbre Montsia, oli oliva, terra alta, baix ebre, montsia, terres ebre, ribera ebre

Publicat el20/12/2021

Els olis de les DOP de les Terres de l’Ebre triofem a l’edició 2021 dels Premis CDO | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L’acte d’entrega dels guardons es va celebrar aquest passat divendres al Palau Bofarull de la Diputació a Reus


La qualitat dels olis d’oliva verge extra de les denominacions d’origen protegides (DOP) de la demarcació de Tarragona s’ha vist recompensada, un any més, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Enguany, les Terres de l’Ebre han estat les grans protagonistes dels guardons, que han anat a mans de les cooperatives Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot (afruitat verd amarg); Agrícola del Camp de Santa Bàrbara SCCL (afruitat verd dolç), i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL (afruitat madur). En aquestes mateixes categories, han obtingut un accèssit, respectivament, els olis d’Identitat Extra Virgin Olive Oil, d’Horta de Sant Joan; de Vallespí Vidal - La Gaeta, de Vilalba dels Arcs, i de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, de la Pobla de Massaluca.

El lliurament dels premis, que enguany arriben a la 15a edició, ha inclòs un reconeixement a l’oli afruitat verd amarg de l’Escola Agrària de Gandesa, i un record per al qui va ser president de la DOP Baix Ebre - Montsià, Jaume Roé, el qual va morir al febrer d’enguany. L’acte, en formats presencial i també telemàtic a través de Youtube, es va dur a terme el passat divendres al Palau Bofarull de la Diputació a Reus i va estar presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Durant l’acte, la presidenta de la Diputació va destacar l’excel·lent qualitat dels olis que es produeixen a tota la demarcació, per bé que enguany els guardons es concentrin a les Terres de l’Ebre. Noemí Llauradó va voler deixar clar el compromís de la Diputació de Tarragona pel sector oleícola i per "un model de producció alimentària sostenible des dels punt de vista econòmic, ambiental i social". Així mateix, ressaltava el fet que les matriculacions a les escoles agràries catalanes hagin augmentat un 6,3% respecte al curs passat, i que d'aquest percentatge, el 25,5 % correspongui a dones. "Hem d'aconseguir que les dones siguem ben presents a tots els nivells, també a les gerències i a les DOP".

De la seva part, l'alcalde de Reus va posar de manifest el treball conjunt i la unió d'esforços de les institucions i els productors oleícoles, i va afirmar que "Reus és una ciutat compromesa amb els productes de la terra i els productors, que avui més que mai necessiten que tots sumem esforços per mirar cap endavant”.


Fer costat al sector oleícola

El Centre de Desenvolupament de l’oli, gestionat per les àrees de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, treballa per al coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’olivera, mitjançant diferents iniciatives al llarg de l’any. Els Premis CDO n’és una de les més destacades. Consisteixen en la compra, per part del Centre de Desenvolupament de l’Oli, dels olis embotellats guanyadors, en ampolles de 250ml, per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D’aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus poden promocionar-los a través de diferents accions. Al mateix temps, les almàsseres guanyadores poden fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra.

Altres accions de suport vinculades als premis són la creació d’una capsa promocional amb les tres mostres guanyadores, que va acompanyada d’un fullet explicatiu amb les característiques organolèptiques dels olis guanyadors i una breu explicació de la proposta de tast dels olis. Aquesta capsa servirà per fer tastos virtuals o presencials durant el 2022, i a més es podrà lliurar en actes que promouen el producte. També es realitzarà un vídeo promocional dels olis, les almàsseres, les envasadores o les comercialitzadores per tal de fer-ne promoció.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho