butlletí EbreActiu

CAT | ES


L'oli riberenc Dolium es presenta a Barcelona

Amb aquesta presentació es vol conquerir els paladars més exquisits de la capital catalana

Etiquetes   gastronomia, ribera ebre, oli oliva

Publicat el18/5/2018

L’oli riberenc Dolium es presenta a Barcelona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La delegació riberenca a les protes del restaurant Sergi de Meià


Una delegació del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, encapçalada per la presidenta, Gemma Carim, ha acompanyat aquest dijous als productors oleícoles riberencs impulsors de la nova marca comarcal en la presentació de l'oli d'oliva verge extra Dolium a Barcelona. L'acte, al qual han assistit distribuïdors de la capital catalana, premsa i botigues especialitzades, ha tingut lloc al restaurant Sergi de Meià, que ha elaborat un menú especial per a l'ocasió. La conductora d'aquest esmorzar de forquilla ha estat la coneguda periodista Empar Moliner, que ha explicat als assistents el projecte d'aquest oli gurmet, que han tirat endavant nou productors de la Ribera d'Ebre, amb el suport del Consell, dins el projecte Ribera d'Ebre Viva.

La presentació del DOLIUM a Barcelona arriba tot just després que l'oli riberenc hagi rebut un premi al Japó entre més de 727 mostres d'oli de 22 països del món: la Silver' Medal a OLIVEJAPAN International Extra Virgin Olive Oil Competition 2018. L'acte ha servit per donar a conèixer l'arrelament del producte al territori, ja que s'elabora amb una varietat exclusiva de la comarca, la Fulla de Salze, que imprimeix a l'oli un caràcter únic. Ho ha explicat Agustí Romero, del Panell de Tast oficial d'Olis Verges d'oliva de Catalunya: “És un oli de color verd lluent, amb un aroma intens, amb tocs d'herba verda i matisos secundaris de tomàquet. En boca és un oli robust, amb tocs de picant i amarg progressius, però equilibrat en aromes, aportant una sensació final fresca i aromàtica”. A més de la Fulla de Salze, al cupatge de Dolium també s'hi troben les varietats Picual i Rojal, igualment presents a la comarca.


Aposta pel producte riberenc de qualitat

El projecte de Dolium es va gestar fa més d'un any al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, dins el projecte ocupacional i de desenvolupament local Ribera d'Ebre VIVA, amb l'objectiu de fer valdre la tradició oleícola de la comarca i seduir a un segment de consumidor jove i gurmet, en un moment en què creix l'interès pels productes denominats de Km 0. En aquest sentit, des del Consell, i també dins el Ribera d'Ebre Viva, s'està impulsant un projecte per millorar la competitivitat del producte local riberenc, entre aquests l'oli.

Hi ha participat nou empreses productores de la comarca: La Masrojana, Olis Escoda, Molí de Rué, Les Àrgoles, Olis Montané, Aceites Hijo Manuel Suñer, Olis Cal Brisda i dues cooperatives: l'Agrícola i Secció de Crèdit La Ginesta i l'Agrícola Sant Jaume de Benissanet, algunes de les quals ja van estar implicades en un altre projecte cooperatiu de la Ribera d'Ebre, el vi La Pocavergonya.
comparteix-ho