CAT | ES
De l’11 al 13 d’octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) i centenars de municipis de Catalunya se sumen a l’esdeveniment. Consulteu les propostes de municipis de les quatre comarques ebrenques i el Priorat
Etiquetes turisme, turisme cultural, gandesa, la fatarella, flix, asco, mora ebre, miravet, la galera, la senia, ulldecona, tortosa, falset, terres ebre, priorat, morera montsant
Publicat el8/10/2019
Detall de l'església de l'Assumpció de Gandesa
Un any més, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l'activitat participativa més important d'Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l'Associació Catalana de Municipis i de l'Institut Ramon Muntaner i en l'edició d'enguany incorpora com a nous col·laboradors, l'Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.
Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d'octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes que es podran consultar organitzades temàticament i geogràficament en l'agenda en línia.
L'edició 2019 a Catalunya se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d'octubre.
Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l'objectiu principal d'estrènyer els vincles entre aquest i la societat.
Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d'aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.
Les JEP 2019 a les Terres de l'Ebre i al Priorat
La Galera (Montsià): Visita guiada a l'edifici de l'Ajuntament de la Galera
L'espai que ocupa l'edifici de l'Ajuntament de la Galera, fins l'any 1885, hi havia una gran bassa on hi anaven a parar les aigües de tots els carrers. Aquesta bassa es va fer desaparèixer el 1885, any de l'epidèmia del còlera, per evitar focus d'infeccions. La visita guiada permetrà conèixer la història de la construcció d'aquest edifici.
La Sénia (Montsià): Quant lo vell és bell. Exemples de l'Art de la Pedra en Sec
Visita guiada per conèixer el patrimoni més proper relacionat amb les construccions de pedra seca a prop del poble fixant-nos en tipologies de marges, casetes i cisternes principalment.
Ulldecona (Montsià): L'església de Sant Lluc d'Ulldecona
Visita guiada a l'església de Sant Lluc d'Ulldecona, un gran temple d'orígen gòtic que inicialment va quedar inacabat.
Església de Sant Lluc d'Ulldecona
Tortosa (Baix Ebre): Escape Room: joc d'escapisme al taller de restauració
Joc d'escapisme en el què els participants hauran de resoldre diferents misteris per sortir de l'interior de l'habitació. El joc girarà entorn de la restauració del patrimoni. Al finalitzar es realitzarà una visita guiada a la Unitat de Conservació i Restauració de la Diputació de Tarragona.
Tortosa (Baix Ebre): Concert a càrrec de Lluís Capdevila al Museu de Tortosa
L'activitat s'iniciarà al pati de l'antic escorxador de Tortosa amb un tast de vi i la intervenció lúdica i poètica del col·lectiu di-LLUMs d'Arts al Forn. Tot seguit, al Museu, el pianista i compositor Lluís Capdevila presentarà en concert el seu darrer àlbum "Cinematic Radio".
Miravet (Ribera d'Ebre): Jornada de Portes Obertes al Castell de Miravet
Imponent fortalesa d'altes i sòlides muralles construïda sobre un turó que domina el curs de l'Ebre i les terres del voltant. Un dels millors exemples d'arquitectura templera a Europa.
Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre): Passejant pel nostre passat: terra, vida, cor i lo castell
Recorregut musical i històric pel cast antic de Móra d'Ebre, a càrrec de "Lo Rascle", integrat per Jordi Llambrich, Santi Alfonso i Ferran Roca.
Amb sorpresa final amb "regust" d'abans!!
Ascó (Ribera d'Ebre): Visita guiada al casc antic d'Ascó
Caminar per Ascó comporta deixar-se emportar pel temps. Vies estretes, torturoses, costerudes, en ziga-zaga, ombrívoles,.... son els carrers moriscos. Descobrir el passat d'Ascó ens endinsarà a una part fascinant de la nostra història. Visitarem l'Església, Perxes, Pou de la Neu, Voltes i sitges, La Mola,...
Ascó (Ribera d'Ebre): Visita guiada al castell d'Ascó
El municipi riberenc fou seu d'una comanda templera i gaudia d'una situació estratègica per al control del pas sobre el riu. Ha estat objecte recentment d'unes actuacions arqueológiques per tal de posar-lo en valor i integrar-lo dins les visites guiadas als actius patrimonials de la vila.
Flix (Ribera d'Ebre): Música i Patrimoni
Concert a càrrec de professors de l'Escola Municipal de Música de Flix en el marc de l'element patrimonial més important de la localitat: l'església de l'Assumpció, un temple del gòtic renaixentista. L'edifici ha passat per diferents etapes constructives al llarg de la seua història, totes elles reflectides en l'església actual.
Castell d'Ascó
Gandesa (Terra Alta): Visita guiada al casc antic de Gandesa
Passejada pels carrers i places del casc antic de Gandesa, explicant les seves llegendes i anècdotes. Visitant l'església de l'Assumpció, "Palau del Castellà" i casa “l'Inquisidor” submergint-se a l'època medieval i posteriors.
La Fatarella (Terra Alta): Concert dels alumnes de l'Escola de Música Municipal
En el nucli antic de la Fatarella hi destaca un element característic: els perxes, conjunt d'arcades amb embigats de pedra que es van formar al fer créixer les cases damunt dels carrers. En el perxe de ca Felip podrem gaudir d'un concert dels alumnes de l'Escola de Música Municipal.
Casc antic de Gandesa
La Morera de Montsant (Priorat): Jornada de Portes Obertes a la Cartoixa d'Escaladei
Primera cartoixa de la península, situada al fons d'una vall, on els monjos van seguir un model de vida marcat pel silenci i l'oració, que combinava la solitud eremítica amb l'empara de la vida comunitària.
Falset: Itinerari interpretatiu exterior del Castell de Falset
Itinerari interpretatiu per l'exterior del conjunt històric del Castell de Falset amb l'arqueòleg Oriol Achón. Mitjançant l'arqueologia interpretarem les diferents etapes històriques del castell, amb especial atenció al registre relacionat amb l'assalt del Coronel Vidal i el Carrasclet, útlima victòria austriacista de la Guerra de Successió.
Claustre de la Cartoixa d'Escaladei
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: