Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Obertes les inscripcions de la Caminada Popular GR99

En aquesta tercera edició, la caminada recorrerà l’etapa 39 del Camí Natural de l’Ebre, entre les poblacions riberenques de Móra d’Ebre i Miravet

Etiquetes   caminades, ribera ebre, esports outdoor

Publicat el21/1/2019

Obertes les inscripcions de la Caminada Popular GR99 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La caminada finalitzarà a la plaça de l'Arenal de Miravet


El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Grup de Natura Freixe organitzen el diumenge 17 de febrer una caminada popular pel GR-99 al seu pas per la Ribera, i més concretament entre les poblacions de Móra d'Ebre i Miravet. El recorregut, d'una durada aproximada de dues hores i mitja i 11,2 quilòmetres, s'iniciarà a la plaça de Sant Roc de Móra, davant la seu del Consell Comarcal, i finalitzarà a la plaça de l'Arenal de Miravet. Es tracta d'un trajecte de dificultat fàcil, recomanable per a menors a partir de 10 anys acompanyats d'un adult.

Es tracta de l'etapa 39 del Camí Natural de l'Ebre al seu pas per la comarca, un camí de gran recorregut conegut com a GR-99, que des del seu naixement a Fontibre (Cantabria) fins a la desembocadura del riu Ebre, a Riu Mar, comprèn 1.280 quilòmetres seguint rutes històriques. En el cas de la Ribera d'Ebre, aquesta és una de les tres etapes del GR-99 a la comarca, que coincideixen amb el Camí de Sirga.


Promocionar el GR-99 a la comarca


L'objectiu d'aquesta caminada popular és promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la Ribera d'Ebre, donant-lo a conèixer també als mateixos veïns de la comarca. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, i de tots els ajuntaments riberencs. Anteriorment la iniciativa s'ha dut a terme als altres dos trams del Camí: l'etapa 38, de Vinebre a Garcia, i l'etapa de 37 de Riba-roja d'Ebre a Flix, dues caminades que ja van servir per descobrir i valorar aquest patrimoni natural i històric de la comarca.

Obertes les inscripcions de la Caminada Popular GR99 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...La jornada del diumenge 17 té per objectiu mostrar als mateixos riberencs el patrimoni que representa per a la comarca aquest camí de gran recorregut (GR), que és dels últims senders homologats per la xarxa de camins naturals de Catalunya. Aquesta activitat se suma a les que s'han anat organitzant els darrers anys per als agents del sector turístic de la comarca, amb el mateix objectiu: que coneguin de primera mà els trams riberencs del GR-99 perquè així en siguin els primers prescriptors per als altres veïns i turistes que visitin la Ribera.

Tot plegat s'emmarca en el treball que du a terme els darrers anys el Consell Comarcal per convertir la Ribera en un referent del turisme actiu, de natura i cultural. Això s'ha traduït també en tirar endavant un projecte conjunt entre diversos ajuntaments per accedir a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que permet invertir un milió i mig d'euros en millores de la infraestructura actual del recorregut del GR-99 riberenc. També s'ha aconseguit una subvenció del Pla de Foment Turístic per desenvolupar l'estratègia al voltant del GR-99, convertint els tres trams de la comarca en un camí accessible que unirà la comarca de nord a sud, obrint-lo a famílies i persones de mobilitat reduïda també, i posicionant la Ribera en el senderisme i el cicloturisme.


Inscripcions i organització de la caminada


Si esteu interessats a participar-hi, heu de fer la inscripció dirigint-vos a qualsevol dels ajuntaments de la Ribera o a través d'aquest enllaç on es pot fer la inscripció on line. No es faran inscripcions el mateix dia de la caminada.

El preu és de 3 euros que s'abonaran en metàl·lic el mateix diumenge 17, i que serviran per cobrir l'assegurança. Inclou també el trasllat amb el servei d'autobús des del punt de trobada, que serà la plaça de l'Arenal a les 9 del matí, fins al punt d'inici de la caminada davant el Consell Comarcal a Móra. Es recomana portar roba i calçat còmode.Venda online productes de la Terra

comparteix-ho