Molí Hospital. Un antic molí del segle XIV restaurat i convertit en habitatge turístic de categoria superior

CAT | ES


Obertes les inscripcions per a les accions de neteja dels espais naturals dins la iniciativa Let’s Clean Up Europe!

Les administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, associacions, ONG i la ciutadania en general que vulguin promoure accions de neteja, la poden inscriure fins al 30 de juny

Etiquetes   natura entorn, medi ambient, catalunya

Publicat el18/6/2020

Obertes les inscripcions per a les accions de neteja dels espais naturals dins la iniciativa Let’s Clean Up Europe! | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L’any passat Catalunya va contribuir amb 309 accions de neteja en 37 comarques on es van recollir 86 tones de residus


L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha reprogramat la iniciativa europea de foment de la neteja dels espais naturals Let's Clean Up Europe! que s'hauria d'haver celebrat el mes passat i que va quedar ajornada per la pandèmia de la COVID-19. La nova data de celebració serà dels dies 18 al 20 de setembre.

L'ARC coordinarà les diferents accions que es programin, promogudes per administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, associacions, ONG i la ciutadania en general. Tothom qui vulgui, pot inscriure la seva acció. Hi ha temps fins al 30 de juny.


Sensibilització de la ciutadania

Les accions donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l'habitat i el paisatge. Més enllà d'aquest fet, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l'efecte dels comportaments incívics. La campanya Let's Clean Up Europe! compta amb el suport econòmic d'Ecovidrio, de la Diputació de Barcelona i de Cicloplast.

L'objectiu és demostrar que aquests residus són, en realitat, recursos. El paper, el vidre, els metalls i el plàstic, si es recullen separadament, poden reciclar-se. A més, es redueixen els efectes sobre el medi ambient d'allò que s'aboca, es creen oportunitats econòmiques i llocs de treball, i es contribueix a impulsar Europa cap a una economia més circular. A Europa, l'any passat es van promoure 16.840 accions de neteja durant la campanya que es va celebrar del 10 al 12 de maig. Catalunya va contribuir amb 309 accions de neteja en 37 comarques on es van recollir 86 tones de residus i hi van participar més de 20.500 persones voluntàries.


Tot Europa amb el mateix objectiu

Let's Clean up Europe! el coordina la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a través d'un Projecte LIFE+. L’objectiu és organitzar durant una setmana i arreu d’Europa, accions per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en àmbits com el consum o la producció. Enguany, la XII edició de la Setmana tindrà lloc del 21 al 29 de novembre.

La setmana vinent, el dijous 25 de juny, se celebrarà la cerimònia de lliurament dels XI Premis Europeus de Prevenció de Residus que guardonen els sis millors projectes o activitats celebrats durant la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Enguany hi concorren dos finalistes catalans: El Col·legi Sant Josep, de Navàs, i la Fundació Espigoladors.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu