Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Oberta la matícula al nou mòdul professional per ser guia dels parcs naturals del Delta de l'Ebre i dels Ports

El nou mòdul específic té una durada de 99 h. És una formació reglada inclosa al CFGS d’Educació i Control Ambiental. S’impartirà a la Ràpita aquest mateix curs 2022-2023. La matrícula ja és oberta

Etiquetes   vida activa, parc natural delta ebre, parc natural ports, terres ebre

Publicat el16/9/2022

Oberta la matícula al nou mòdul professional per ser guia dels parcs naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Un dels objectius essencials de la gestió dels Parcs Naturals és crear i mantenir una oferta pedagògica i de lleure encaminada a la sensibilització ambiental i a la interpretació del patrimoni natural i cultural, adreçada a centres educatius, població local, visitants i turistes en general. Aquesta tasca d'educació ambiental la duen a terme els anomenats Guies dels Parcs que han de conèixer a fons els valors naturals i culturals de cada espai natural, les seves problemàtiques i possibles solucions.

En l'actualitat, el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació i Control Ambiental capacita l'alumnat per sensibilitzar i educar la població, promovent actituds que contribueixin a la conservació i millora del medi, informant sobre els seus valors i els problemes ambientals, dissenyant activitats per al seu coneixement i ús basat en principis de sostenibilitat, i fent accions de gestió ambiental per controlar i protegir l'entorn d'acord amb la normativa.

En finalitzar aquest cicle, una de les principals ocupacions del tècnic o tècnica superior en Educació i Control Ambiental és la de guia ambiental. Per exercir aquesta activitat en un parc natural com el del Delta de l'Ebre o el dels Ports, cal completar la formació amb coneixements específics sobre les característiques concretes d'aquests dos espais naturals.

El curs passat es va constituir un grup de treball amb l'objectiu de crear un Mòdul Professional de Coneixement dels parcs naturals del Delta de l'Ebre i dels Ports que s'iniciarà aquest mateix curs 2022-23. Aquesta formació reglada, certificada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, s'impartirà a l'Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya a La Ràpita, amb una durada de 99 hores en total i amb uns continguts relacionats amb els dos espais naturals propers a aquest centre educatiu.

La matrícula és oberta: secretaria@iepaac.cat | Tel. 620 89 10 58

Aquesta és una acció prevista als plans d'acció de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural dels Ports i del Parc Natural del Delta de l'Ebre.


Per: Redacció