butlletí EbreActiu

CAT | ES


Oberta la inscripció a la 13a Cursa de la Portella de l'Hospitalet de l'Infant

En aquesta edició, prevista per al 24 de març, hi haurà quatre modalitats: la cursa clàssica, la cursa exprés, la caminada i la cursa infantil

Etiquetes   activitats outdoor, curses per muntanya, vandellos, hospitalet infant, terres de mestral, baix camp

Publicat el9/2/2024

Oberta la inscripció a la 13a Cursa de la Portella de l’Hospitalet de l’Infant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge d'arxiu cedida pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral


La 13a Cursa de la Portella es disputarà a l'Hospitalet de l'Infant el diumenge 24 de març. La inscripció a aquest esdeveniment esportiu de muntanya, organitzat pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, ja està oberta, a la pàgina web www.serresdelmestral.cat. La data límit per apuntar-s'hi serà el 19 de març, sempre que no s'arribi abans al màxim de participants (450).

En aquesta edició, les persones interessades a prendre-hi poden escollir entre quatre modalitats:

- La cursa clàssica, que té un recorregut de 17 km, amb un desnivell positiu acumulat de 1.000 m, que està adreçada a corredors i corredores de com a mínim 14 anys, amb experiència. Aquesta prova és puntuable per al Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN).

La cursa exprés, de 10,5 km i 450 m de desnivell positiu, per a corredors i corredores de com a mínim 14 anys que es vulguin iniciar en el món de les curses de muntanya.

La caminada, oberta a tothom, amb un recorregut de 10 km i un desnivell positiu de 300 m, que transcorre paral·lel a la costa i travessa l'Espai d'Interès Natural de la Rojala-Platja del Torn.

La cursa infantil («Portella kids»), per a nens i nenes de 3 a 14 anys. Les inscripcions es podran fer el mateix dia a la meta, situada a la plaça Àster.

La major part dels tres circuits passaran per senders, corriols i camins de terra, tots ells degudament senyalitzats amb cintes o marques al terra, que permetran als i les participants gaudir dels paisatges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, caracteritzats pel contrast entre mar i muntanya. En aquest sentit, cal tenir en compte que l'objectiu d'aquesta cursa és fomentar l'esport i donar a conèixer les muntanyes i l'entorn natural del municipi.


Obsequis i trofeus

A totes les persones que hi participin se'ls donarà una bossa amb diferents obsequis. A més, en la modalitat de la cursa clàssica tindran premi els 3 primers classificats absoluts masculins i femenins, i el primer classificat de cada categoria. En la modalitat de la cursa exprés, tindran premi els 5 primers classificats absoluts masculins i femenins i el primer classificat masculí i femení local. També es lliurarà un premi al primer classificat masculí i femení de la categoria local, formada pels socis i sòcies del Club Centre Excursionista Serres del Mestral.

Com que la caminada és considerada una activitat no competitiva, no s'han establert premis per a aquesta modalitat.

El punt de sortida i d'arribada de les curses i de la caminada serà la plaça Àster de l'Hospitalet de l'Infant, a partir de les 9.30 h.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho