Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/20/2022#) AND (caducitat>=#1/20/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Noves activitats per aquesta tardor i hivern al Parc Natural de Montsant

L’agenda del Parc Natural de Montsant continua proposant activitats diverses durant aquesta tardor i el proper hivern.

Etiquetes   activitats outdoor, serra montsant, parc natural serra montsant

Publicat el11/11/2019

Noves activitats per aquesta tardor i hivern al Parc Natural de Montsant | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Durant aquesta tardor i el proper hivern, el Parc Natural de Montsant continua amb la seva agenda d'activitats. Especialment, hi trobareu activitats organitzades per empreses i particulars dins l'espai natural protegit i en els pobles que l'envolten. La majoria d'aquests professionals han realitzat el curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de Montsant (2017) i, per tant, estan compromesos i d'acord amb el Parc tant pel que fa a la gestió de les activitats com pel que fa als seus continguts. Arran de l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat (2016), es treballa perquè aquestes empreses i particulars basin la seva actuació en els principis de sostenibilitat i conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics de Montsant, i per tal que així ho transmetin als seus usuaris.

La tipologia d'activitats que s'ofereixen és diversa: senderisme interpretatiu de diferents dificultats; jocs d'orientació i senderisme, tallers monogràfics sobre l'anellament científic d'ocells i la realització d'un cens de rapinyaires nocturns.

S'han introduït activitats d'educació ambiental dirigides especialment a públic infantil que portaran als més petits a conèixer l'hort ecològic i els animals de la granja, a construir joguines amb elements silvestres i a ser artistes de land art. També es presenta una nova iniciativa per descobrir Montsant a partir de recórrer els camins acompanyats de rucs de Montsant.

La geologia de Montsant tornarà a tenir el seu lloc en la campanya d'activitats del Parc, i els mesos just abans de l'esclat primaveral serà un bon moment per conèixer la flora i vegetació de Montsant, especialment les propietats d'aquestes plantes, ja sigui per a usos cosmètics o com a medicina tradicional.

Altres activitats busquen aproximar-se a Montsant des de la seva dimensió més espiritual: itineraris de connexió amb la natura, una jornada silenciosa i contemplativa a la Cartoixa d'Escaladei, o bé a partir d'endinsar-nos al bosc com si fora un temple.

Per primera vegada, i perquè creiem que art i natura es relacionen íntimament s'inclou un curs de dos dies d'il·lustració i natura a càrrec de la il·lustradora Gemma Capdevila.

A la seu del Parc Natural, a la Morera de Montsant, des del 4 d'octubre de 2019 al 6 de gener de 2020 es podrà visitar l'exposició “EnArbolar. Grans arbres de la vida”, sobre els valors dels arbres singulars i els boscos madurs en la salvaguarda de la biodiversitat. Es tracta d'una exposició produïda per la Fundación Félix Rodríguez de la Fuente i el Parc Natural dels Ports. Inclou un panell sobre els dos arbres que hi ha declarats monumentals dins el Parc Natural de Montsant: el Teix de la Cova i el Saüquer de Fontalba.

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia; cal contactar amb l'entitat o empresa organitzadora corresponent.


Per: Redacció

Foto: Cedida