Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La nova fase de restauració del Castell d'Ulldecona rebrà un ajut dels fons de l'1'5% cultural

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aportarà 96.923’33 euros, el 35%, del projecte de restauració i consolidació d’estructures i mesures de protecció del Castell, que compta amb un pressupost total de 275.411,92 euros

Etiquetes   turisme, turisme cultural, patrimoni, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el16/12/2020

La nova fase de restauració del Castell d’Ulldecona rebrà un ajut dels fons de l’1’5% cultural | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Castell medieval és un dels principals actius històrics i turístics d’Ulldecona


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha aprovat una subvenció per al projecte de consolidació de les estructures arqueològiques del Castell d'Ulldecona amb càrrec als fons que es generen per a l'1,5% Cultural com a conseqüència de la contractació de l'obra pública. La Comissió Mixta de l'1,5% Cultural, presidida pel secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, i integrada per representants del MITMA i del Ministeri de Cultura i Esport, ha elevat la proposta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per al finançament d'aquesta i altres actuacions com a conseqüència de la convocatòria publicada al gener de 2020.

A Ulldecona, el Ministeri aportarà 96.923'33 euros, el 35%, del projecte de restauració i consolidació d'estructures i mesures de protecció del Castell, que compta amb un pressupost total de 275.411,92 euros.

El Castell medieval és un dels principals actius històrics i turístics del municipi del Montsià, amb construccions i restes que abasten diferents períodes i cultures. El conjunt consta d'una torre de l'homenatge, l'antiga església de Santa Maria dels Àngels, la torre circular i una muralla perimetral, dins de la qual trobem altres restes de murs i habitacles que van sortir a la llum en les excavacions de fa 25 anys i que estan patint un deteriorament pel pas del temps. Així, l'Ajuntament d'Ulldecona durà a terme obres de restauració i consolidació de les estructures del castell, on hi ha restes d'època ibèrica, àrab i medieval, segons explica.

L'actuació comptava ja amb una subvenció concedida de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural per al trienni 2019-2021 i una part de la subvenció del Pla de Foment del Turisme atorgat l'any passat a l'Ajuntament d'Ulldecona.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho