CAT | ES
La campanya es realitza al Mas de Romeu i compta amb el suport de l’ajuntament de Morella
Etiquetes entorn, arqueologia, morella, comarca els ports
Publicat el25/10/2022
Un equip del Grup de Biologia Evolutiva de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) realitza una nova campanya en els jaciments de dinosaures de Morella. En aquesta ocasió, treballaran la zona del Mas de Romeu on han aparegut diverses petjades. D'aquesta manera, la campanya compta amb el suport de l'ajuntament de Morella i una vegada finalitzen els estudis i treballs paleontològics, treballarà perquè siga visitable.
Les petjades descobertes estan situades en una zona a pocs quilòmetres del nucli urbà i que ofereix vistes de la ciutat. Així, es converteix en un espai amb molt de potencial per a visitar el jaciment amb rutes senderistes o altres maneres de donar-lo a conéixer.
L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que “aquesta troballa mostra, una vegada més, el patrimoni paleontològic de Morella i tota la comarca dels Ports amb molt de potencial i on encara queden restes per trobar”. L'edil ha explicat que “ja fa uns anys es va realitzar una campanya en aquesta zona del Mas de Romeu on van trobar més de 80 ossos” i ha aprofitat per a “agrair el treball de l'equip de paleontologia i d'excavació, així com als propietaris dels terrenys per la seua col·laboració i implicació en aquest projecte”.
L'aparició de restes de dinosaures és relativament freqüent en les explotacions d'argila properes a la localitat de Morella. Aquestes restes pertanyen a la fauna que va habitar aquesta zona fa uns 125 milions d'anys i la seva presència es detecta a través dels controls paleontològics que es desenvolupen en aquestes explotacions.
La troballa d'un xiquet d'Alcanar
L'estiu de 2021, quan va començar la campanya d'excavacions a Morella, el Noé Olliva Palau i el seu pare, van anar a col·laborar amb els paleontòlegs del grup UNED. En aquell moment van anar fins al Mas de Romeu, un lloc molt ric en materials. El pare del Noé, que ara té 15 anys, ens diu que "en un moment de descans va anar a donar una volta i va trobar uns forats d'una forma curiosa que seguien un patró de rastres com d'unes petjades; al principi tenia vergonya de dir-ho per si no era res important però quan ho va dir i van comprovar-ho els tècnics l'alegria va ser total".
Noé Oliva, l'estiu de 2021 quan va fer la troballa a Morella (foto cedida)
Per: Redacció
Fotos: Cedides
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: