Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Nou circuit i nova data per als 10K ATE de Tortosa

En una nit amb molta xafogor, es va disputar una nova edició de la cursa urbana 10K ATE a Tortosoa amb 150 participants entre les modalitats de 5K i 10K que amés del canvi de data estrenava recorregut entre el riu Ebre i casc antic de la capital del Baix Ebre.

Etiquetes   tortosa, running, running series, terres ebre, baix ebre, activitats outdoor

Publicat el1/8/2018

Tortosa va acollir una nova edició de la seva cursa urbana organitzada pel club Atletisme Terres de l'Ebre, que enguany es presentava amb nova data i amb nou recorregut.

Com en edicions anteriors ATE proposava dues curses, 5 i 10 quilòmetres, ambdues puntuables al Running Series Terres de l'Ebre 2018, aplegant uns 150 corredores i corredores entre ambdues modalitats.

El canvi de data, de l'octubre dels anys anteriors, al 28 de juliol va suposar també un canvi d'horari ja que, per tal d'evitar les hores de més insolació, enguany es va disputar en horari nocturn, amb la sortida a les nou del vespre. A més del dia i hora, l'altre canvi va ser el recorregut que en lloc de sortir del pavelló del Temple, es va sortir des de la pista d'atletisme, a l'altre extrem de la ciutat.

Nou circuit i nova data per als 10K ATE de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida de la cursa 10K ATE de Tortosa des de la pista d'atletisme.


Amb una temperatura i xafogor altes, que els corredors van patir de principi a final, a les nou del vespre es donava el tret de sortida, havent de fer una volta sencera a la pista d'atletisme per després anar a buscar el Pont Roig (pont de la Via Verda que creua el riu Ebre). Havent creuat l'Ebre, van anar en paral·lel al riu pel passeig de Ribera fins a l'auditori Felip Pedrell, on feien un gir de 180º per tornar a creuar el pont Roig, per a seguir pel passeig de l'Ebre fins a creuar altre cop l'Ebre, aquest cop pel pont de l'Estat (o pont Blanc), tot seguir el recorregut va endinsar-se pel casc antic passant per carrer Nou de la Vall, el Portal del Romeu, la plaça de l'Absis de la Catedral de Tortosa, el carrer Cruera i Bisbe Aznar, per tornar a creuar el riu per anar fins a la pista d'atletisme passant abans pel passeig de l'Ebre i el passeig dels Codonyers. Arribats a la pista, els participants dels 5K acabaven la seva cursa mentre que els dels 10K havien de repetir altre cop el recorregut.

El podi de la cursa de 5 Km va estar format, en homes, per Aitor Tomás (Unió Runners Santa Bàrbara) amb un crono de 0:17:50, Josep Ramon Sanahuja (A.A. Xafatolls Mollerussa) amb 0:17:54 i Domingo Garcia (Unió Runners Santa Bàrbara) amb 0:18:28, en dones la guanyadora va ser Judith Sánchez (CA Ascó) amb 0:23:27, acompanyada al podi per Ruth Martí (CA Ascó) amb 0:24:35 i Patricia del Campo (CA Tarragona) amb 0:24:35.


La cursa de 10K va estar força disputada, entre dos corredors: Lluisma Mas i Adam Maijó, que van anar junts pràcticament tota la cursa fins passat el Km 9, quan Mas va agafar una mica d'avantatge creuant l'arc de meta 10 segons abans que Maijó, així Lluisma Mas (BTT Montbike) amb 0:35:12 va pujar al capdamunt del podi, acompanyat per Adam Maijó (CA Ascó) amb 0:35:22 i Musa Sowe (independent) amb 0:36:35; en dones la guanyadora va ser Marta Paulino (Ultra-runners Team), seguida per Àngela Barón (Trail CER La Sénia) amb 0:45:45 i Sandra Vidiella (independent) amb 0:47:39.

Nou circuit i nova data per als 10K ATE de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Els participants dels 10K ATE de Tortosa van creuar l'Ebre per dos dels ponts de la ciutat.


Al mes d'agost el Running Series Terres de l'Ebre s'aturarà fins que, el diumenge 9 de setembre, es reprengui la competició amb la Cursa del Pont de Deltebre amb curses de 5K i 10K.


Totes les fotografies dels 5K i 10K ATE Tortosa del 28/7/2018.


comparteix-ho