Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La nevada afecta 3.500 hectàrees d’oliveres de la DOP Siurana, més del 38%

Quatre de les set comarques que agrupa la DOP Siurana: el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Conca de Barberà i l’Alt Camp han resultat afectades, en diferent grau, per les nevades que es van produir els dies 8, 9 i 10 de gener

Etiquetes   de la terra, natura entorn, nevada, oliveres, siurana, DOP Siurana, priorat, ribera ebre

Publicat el21/1/2021

La nevada afecta 3.500 hectàrees d’oliveres de la DOP Siurana, més del 38% | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els exemplars més afectats són les oliveres noves


Unes 3.500 hectàrees de cultiu d’oliveres de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana han patit danys a causa del pes de la neu, la qual cosa equival a més del 38% de l’oliverar registrat a l’organisme. Les primeres avaluacions dels efectes del temporal Filomena indiquen que quatre de les set comarques que agrupa la DOP Siurana s’han vist afectades, en diferent grau, per la intensa nevada del 9 i 10 de gener: el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Segons la DOP, els danys s’han produït sobretot pel trencament de branques d’oliveres noves i, sobretot a la Ribera i el Priorat, els danys podrien veure’s incrementats perquè la neu i el gel encara dificulten l’accés a algunes finques.

Tot i que la nevada no ha afectat la collita d’enguany -que pràcticament ja estava recollida arreu, tret d’algunes poblacions de la Ribera d’Ebre-, els tècnics de la DOP Siurana apunten que els efectes del temporal es reflectiran, sobretot, en les collites de les oliveres més joves. Es calcula que, en un període d’entre dos i cinc anys, produiran menys o bé no donaran fruits.

Davant d’aquesta situació, el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha apuntat que comprar l’oli del territori afectat és la millor forma d’ajudar el sector. "No ens podem permetre el luxe de perdre pagesos, ni tampoc el cultiu de les oliveres", ha assenyalat el responsable de l’ens.


Per: ACN

Fotos: DOP Siurana