Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Neix el primer pollet del niu d'àguila calçada

El seguiment de la vida al niu es pot fer a través del canal de Youtube del Parc Natural dels Ports

Etiquetes   natura, fauna, parc natural ports, terres ebre

Publicat el5/6/2020

Neix el primer pollet del niu d’àguila calçada  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge del niu captada amb la webcam


A les 8:50 h del passat dimecres, el primer pollet d'àguila calçada va sortit de l'ou desprès de 41 dies i mig d'incubació. Durant tot aquest període, la femella ha estat incubant sense descans, només rellevada algunes estones pel mascle.

El dimarts va començar a foradar l'ou de mica en mica i al matí següent ha pogut trencar-lo i fer la desclosa. El primer àpat del pollet ha estat un llangardaix (Timon lepidus) que ha portat el mascle.

El període d'incubació per a l'àguila calçada és entre els 37 i 40 dies, una mica menys que els 41 dies i mig d'aquest ou. Per tant, és possible que hagi hagut un retard en la desclosa del primer ou, o bé el primer ou no és viable i el que ha desclòs és el segon que portaria 37 dies i mig d'incubació. Durant els propers dies, sortirem de dubtes i sabrem si aquesta temporada hi haurà un o dos polls en aquest niu.

L'àguila calçada és una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que nidifiquen regularment als Ports. Des de les 3 úniques parelles de calçades censades al 2003, la població al Parc Natural dels Ports ha anat incrementant fins arribar a les 15 parelles que es mantenen des de 2015.

El seguiment de les poblacions d'aquest tipus de depredadors aporta bons indicadors sobre l'estat de conservació d'un espai natural. Amb el seguiment mitjançant la càmera web en aquest niu, podem estudiar la seva dieta i aprofundir en aspectes de la seva biologia.

Més de 1400 persones estan subscrites al canal de Youtube i segueixen amb entusiasme l'evolució d'aquesta parella.


Per: Redacció

Fotos: PN dels Ports