Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#7/3/2022#) AND (caducitat>=#7/3/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Neix el programa d'innovació «Apadrinem el nostre patrimoni»

L’objectiu del projecte és promoure entre els alumnes el coneixement del patrimoni proper als centres educatius

Etiquetes   patrimoni, catalunya

Publicat el19/9/2018

Neix el programa d’innovació «Apadrinem el nostre patrimoni» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Convent de la Mare de Déu dels Àngels d'Horta de Sant Joan


El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya crea el programa d'innovació ‘Apadrinem el nostre patrimoni', un projecte que té com a principal objectiu promoure entre l'alumnat del país el coneixement del patrimoni proper als centres educatius. D'aquesta manera, els alumnes són protagonistes del procés d'aprenentatge a partir del treball sobre l'entorn des de diferents disciplines.

Apadrinem el patrimoni promou el coneixement del patrimoni local des d'un punt de vista històric, artístic, cultural, natural i científic, fet que fomenta la implicació dels alumnes en el territori i la societat. El programa es basa en la identificació i tria de l'element patrimonial; la posterior cerca, selecció i tractament de la informació; la caracterització de l'element -època, estil, autor-, la participació en la seva conservació i en activitats de divulgació.

Per tal de dur a terme el projecte, els alumnes tracten el patrimoni des de diferents vessants, de tal manera que es treballen molts àmbits del coneixement, com ara medi natural; àmbit lingüístic; cultura i valors; i digital.

Els centres que formin part d'aquest programa hi seran per una durada de 3 cursos. Els requisits són dissenyar el projecte segons s'estableix a la resolució, impulsar el treball en xarxa, comptar amb l'aprovació del claustre i del consell escolar del centre; i no participar amb el mateix projecte en un altre programa d'innovació educativa.


Els elements que poden apadrinar els centres són diversos:

  • Vestigis materials de diferents èpoques històriques (jaciments arqueològics, edificis, camins històrics, fàbriques, monuments...).  
  • Llocs de memòria (emplaçaments simbòlics per la seva significació, tot i que no quedin vestigis materials).  
  • Elements immaterials de la cultura popular (balls, cançons, rondalles, festes i altres tradicions...) 
  • Espais naturals.ALDOVER