Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Navegant per l'Ebre a bord d'un llagut

Actualment, al tram català de l’Ebre podem trobar tres rèpliques d’aquestes embarcacions tradicionals que ens permeten descobrir la gran riquesa natural de l’únic gran riu peninsular que desguassa a la Mediterrània

Etiquetes   turisme, riu ebre, asco, ribera ebre, benifallet, tortosa, deltebre, baix ebre, terres ebre

Publicat el28/7/2020

Navegant per l’Ebre a bord d’un llagut | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Pas de l'Ase (foto EbreActiu)


Els llaguts o llaüts eren les embarcacions tradicionals que a principis del segle XX navegaven pel riu Ebre trafegant mercaderies. Podien transportar fins a 30 tones riu avall i 16 tones riu amunt. Actualment, al tram català de l'Ebre podem trobar tres rèpliques d'aquestes embarcacions tradicionals que ens permeten descobrir la gran riquesa natural de l'únic gran riu peninsular que desguassa a la Mediterrània. Navegant amb els llaguts Lo Roget, Benifallet i Lo Sirgador, podrem gaudir d'espectaculars paratges, d'indrets amagats, escoltar el xiuxiueig de l'aigua, observar els abundants ocells que hi habiten o admirar els immensos boscos de ribera.


Lo Roget, Ascó (Ribera d'Ebre)

El llagut Lo Roget realitza viatges turístics entre Ascó i Garcia, travessant un dels paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d'Ebre, el Pas de l'Ase. En aquest petit congost l'Ebre s'obre pas entre muntanyes deixant uns paisatges verges de gran bellesa.

Lo Roget té una estètica similar al llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu, essent la navegació el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre, traslladant al passatger a l'època en què llaguts i llaguters eren part del paisatge habitual del riu.

La ruta fluvial està comentada per tècnics de la Reserva Natural de Sebes, donant a conèixer als passatgers l'espectacular geologia i morfologia del riu, així com la vegetació i la fauna que es pot observar al llarg del recorregut.

Sortides temporada estiu 2020 del Llagut Lo Roiget d'Ascó.

Més informació al telèfon 977 40 65 83 o enviant un correu a turisme@asco.cat


Navegant per l’Ebre a bord d’un llagut | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Lo Roget a l'embarcador d'Ascó (foto EbreActiu)


El llagut Benifallet (Benifallet, Baix Ebre)

Pintat de color blanc i verd, els colors de la bandera del municipi del qual pren nom, el llagut Benifallet té un recorregut regular per les aigües amunt de l'Ebre cap a l'encreuament de les comarques del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre d'una hora, tot i que ofereix també viatges per a grups fins a l'embarcador del Castellot de la Roca Roja i fins a Miravet.

Durant la ruta, d'una hora aproximada i comentada, els passatgers podran descobrir paratges i indrets com la Roca Foradada, la Serra de Cardó i l'antic convent i el balneari, les illes de Cataula i del Nap, la finca de Xera, el Carmull, la Roca Folletera i la Roca dels Penjats.

En finalitzar la ruta, no ens podem perdre una visita a les Coves Meravelles, un altre dels grans actius turístics de Benifallet.

Durant els mesos de juliol i agost, el llagut Benifallet realitza sortides tots els dies, als matins a les 11 i a les 12.30 h i a les tardes a les 16.30 h i a les 18 h. A causa de la Covid-19, l'aforament s'ha limitat a 20 persones (la capacitat del llagut és de 47 passatgers).

Reserves i més informació al 977 46 23 34 i 977 26 78 00 o enviant un correu a covesmeravelles@gmail.com


Navegant per l’Ebre a bord d’un llagut | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El llagut Benifallet, amb els colors verd i blanc de la bandera del municipi (foto cedida)


El llagut Lo Sirgador (Tortosa, Baix Ebre)

A bord del Sirgador, el passatger podrà conèixer la història de Tortosa, però també la natura que l'envolta. A través d'un trajecte guiat, d'una hora de durada, es viatjarà des de la impressionant Tortosa monumental a l'exuberant bosc de ribera de l'illa de la Xiquina, passant per l'illa dels Bous. Si la ruta es fa al capvespre, a l'experiència s'afegirà unes perfectes vistes de la posta de sol.

Hi ha també la possibilitat de completar la ruta pel riu amb una visita guiada a la catedral de Tortosa. Una altra de les activitats que caracteritzen al llagut Lo Sirgador, són les sortides especials amb música en viu. La barreja de la música i la natura salvatge del riu amb el seu paisatge, converteixen aquesta experiència en quelcom difícil de trobar en cap altre lloc i que ben segur el passatger no oblidarà.

Una altra de les ofertes turístiques de Lo Sirgador, és la Gran ruta de l'Ebre, que connecta puntualment la ciutat de Tortosa amb el poble de Miravet i amb el seu espectacular castell templer, podent realitzar el trajecte de pujada, baixada o en ambdós sentits, passant la resclosa de l'assut de Xerta i tots els pobles vora el riu: Bítem, Tivenys, Aldover, Xerta, Benifallet…

Horaris i més informació de Lo Sirgador o als telèfons 652 39 82 88 i 616 90 57 48.


Navegant per l’Ebre a bord d’un llagut | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Lo Sirgador a l'embarcador de Tortosa (foto cedida)


Creuers Olmos (Deltebre, Baix Ebre)

El nostre viatge finalitza a Deltebre, on l'Ebre entrega les seues aigües al Mediterrani, tot i que en aquest tram no ho farem amb llagut, sinó amb la flota d'embarcacions de Creuers Olmos, una empresa familiar de llarga tradició en la navegació fluvial que ens guiarà amb per l'illa de Buda fins a la desembocadura del riu.

Horaris i reserves de les sortides als telefons 645 927 110, 625 100 707 o al correu info@crucerosolmos.com


Navegant per l’Ebre a bord d’un llagut | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Creuers Olmos disposa de tres embarcacions homologades preparades per acollir 200 passatgers (foto cedida)


Mapa dels trams per on naveguen els llaguts

Fes clic a aquesta del mapa per a veure la llegenda i llocs d'interès.


comparteix-ho