GENCAT Eleccions VOT PER CORREU abril24

CAT | ES


Nacho Villarruel i Pascoe Foulds, guanyadors del XVI Ironcat - Copa de les Nacions de Triatló de l’Ampolla

La competició va organitzar-se després d’haver estat aturada durant un any a causa de la pandèmia i es va celebrar adaptada a les mesures sanitàries de prevenció de contagis de Covid-19

Etiquetes   activitats outdoor, triatlons, l&rsquo, ampolla, delta ebre, terres ebre

Publicat el25/5/2021

Nacho Villarruel i Pascoe Foulds, guanyadors del XVI Ironcat - Copa de les Nacions de Triatló de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Sortida de la prova de natació des de la platja d el’Arquitecte de l’Ampolla


Un total de 89 triatletes van començar el XVI Ironcat - Copa de les Nacions de Triatló de l’Ampolla que va acollir l’Ampolla aquest passat dissabte, 22 de maig. Després d’un parèntesi d’un any a causa de la pandèmia de Covid-19, aquesta prova de triatló es va tornar a celebrar adaptada a les mesures sanitàries de prevenció de contagis de Covid-19.

La competició, la més antiga en la modalitat de llarga distància de la península Ibèrica, es va iniciar a les 7 del matí a la platja de l’Arquitecte de la població amb la prova aquàtica, en la qual els participants havien de nedar 3,8 quilòmetres. Un cop finalitzada, la següent modalitat a realitzar va ser la bicicleta, en la qual havien de recórrer 180 quilòmetres. La darrera disciplina va ser la cursa a peu, que constava de 42 quilòmetres.

A la línia de meta van arribar 78 triatletes, ja que cinc es van retirar. Els jutges, però, no van desqualificar a cap participant. En la categoria masculina, el guanyador va ser Nacho Villarruel, amb un temps de 08 h 27’ 30’’, el triatleta va acabar les tres modalitats per davant del segon classificat, que va ser Albert Saludes Bellés, qui va efectuar la prova amb un temps de 08 h 44’ 15’’, i Enrique Barajas Ojeda, amb un temps de 08 h 47’ 05’’, va arribar en tercera posició.

En la categoria femenina, la primera en arribar a la meta va ser Pascoe Foulds amb un temps de 10 h 30’ 53’’, seguida per Alessia Bertolino amb un temps de 10 h 36’ 44’’, i Ana Lopez De San Roman Blanco amb un temps de 11 h 10’ 37’’.

L’entrega de premis va anar a càrrec de Francina Guardiola Flix, presidenta de la Federació Catalana de Triatló, Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla, i Àlvar Casanova, regidor d’Esports de l’Ajuntament de l’Ampolla. El XVI Ironcat - Copa de les Nacions de Triatló de l’Ampolla va ser organitzat per l'Ajuntament de l'Ampolla amb el suport de la Federació Catalana de Triatló.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament de l’Ampolla

comparteix-ho