Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


El Museu de la Mar de l'Ebre presenta el calendari d'activitats d'enguany

Entre la programació s’hi contemplen sis exposicions temporals, el cicle de conferències ‘Històries de la mar de l’Ebre’, el cicle ’Ebre, Art i Patrimoni’ i la visita teatral d’estiu

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, la rapita, activitats, museu de la mar, delta ebre, terres ebre

Publicat el27/1/2022

El Museu de la Mar de l’Ebre presenta el calendari d’activitats d’enguany | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Museu de la Mar de l'Ebre a l'antic edifici d'oficines i tallers de la Real Compañía de Canalización del Ebro


El Museu de la Mar de l'Ebre presenta el calendari d'activitats per a aquest any 2022. Aquesta programació és el resultat de la cooperació entre l'Ajuntament de la Ràpita, el Museu de les Terres de l'Ebre i el Museu de la Mar de l'Ebre, i amb la col·laboració de les entitats o organitzacions implicades en cada cas.

Enguany, a la sala d'activitats temporals del museu hi passaran un total sis exposicions de temàtiques molt diverses. Totes elles ens contaran els diferents aspectes que conformen el nostre patrimoni cultural i marítim a través de la pintura, l'escultura, la fotografia, o els objectes i l'explicació històrica. A més a més, la gran majoria comptaran amb activitats complementàries lliures i gratuïtes que pretenen apropar i afavorir la participació de la població.

- Una mar de colors (de febrer a abril). En coordinació amb la galeria Port Gallery de Barcelona. Es tracta d'una mostra de pintura amb temàtiques marineres de tota Europa d'artistes internacionals com Ulpiano Carrasco, Vera D o Stephane Villafane.

- La Sirga de la vida (d'abril a juliol). Obra escultòrica de l'artista rapitenc Damià Montes. Després de molts anys vivint i exposant el seu art a Barcelona, Montes torna al seu poble natal amb una exposició que és el reflex del seu propi periple per la vida.

- 75 anys de la AMR (de juliol a agost). Aquest 2022, l'Agrupació Musical Rapitenca celebra el seu 75è aniversari i juntament amb el museu prepara un recorregut fotogràfic que mostra la història dels i les músiques que han omplert de ritme els nostres carrers.

- Modelisme naval (de setembre a octubre). Una exposició de vaixells en miniatura fets pels millors artesans del nostre poble.

- Parc Natural del Delta de l'Ebre (d'octubre a novembre). Quines necessitats van portar a la creació del parc? Com van ser els seus inicis? Tot això i moltes curiositats més en una exposició que explica la fundació del parc natural. En coordinació amb el Museu de les Terres de l'Ebre i el Parc Natural del Delta de l'Ebre.

- Mestres d'aixa de butxaca (de desembre a gener de 2023). Una exposició per recordar i descobrir com es feien abans els barquets de joguina. En coordinació amb el Museu de les Terres de l'Ebre i la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.

Tanmateix, l'equip del Museu de la Mar de l'Ebre prepara un seguit d'activitats per a les festivitats assenyalades què, d'uns anys ençà, integren al museu en l'àmbit social i ciutadà del nostre poble. És el cas del festival Orígens, les festes majors o el dia internacional dels museus.

Altres activitats programades són el cicle ‘Ebre, Art i Patrimoni', la visita teatral d'estiu o el clàssic cicle de conferències ‘Històries de la Mar de l'Ebre'. Tot i això, l'activitat diària del museu no para i les persones que desitgin visitar-nos poden fer-ho en el nostre horari habitual. El tècnic del museu, Àngel Pascual, convida a tots i totes a “participar i gaudir d'unes activitats obertes a tothom, que ens ajuden a créixer junts amb la cultura i el patrimoni del nostre poble”.

A més a més, el Museu de la Mar de l'Ebre compta amb visites guiades, rutes i tallers gràcies al Servei Educatiu i Turístic del Museu de les Terres de l'Ebre.


El Museu de la Mar de l’Ebre presenta el calendari d’activitats d’enguany | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho