Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Els municipis deltaics celebraran aquest cap de setmana la Festa de l'Ecoturisme del Delta de l'Ebre

El programa de la cinquena edició de la Festa inclou xerrades i taules rodones, tastos de productes locals, activitats d’ecoturismes, música en directe, portes obertes als museus i centres d’interpretació i una bicicletada simultània als pobles del Delta

Etiquetes   turisme, ecoturisme, delta ebre, amposta, camarles, l´aldea, deltebre, lampolla, la rapita, sant jaume enveja

Publicat el17/10/2023

Els municipis deltaics celebraran aquest cap de setmana la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Una de les activitats organitzades en l'edició de l'any passat


Aquest proper cap de setmana arriba la V Festa de l'Ecoturisme del Delta de l'Ebre, la cita de referència de l'ecoturisme de Catalunya, en la qual, enguany, l'Associació d'Empreses d'Ecoturisme del Delta de l'Ebre, organitzadora de l'esdeveniment, ha volgut centrar l'atenció al voltant dels reptes i de la necessitat d'un ecoturisme que sigui universal i responsable perquè tothom pugui gaudir de les experiències.

La inauguració de la V Festa de l'Ecoturisme del Delta de l'Ebre tindrà lloc el divendres 20 d'octubre amb una xerrada a càrrec d'Isaac Padrós, president de Multicapacitats, associació sense ànim de lucre formada per estudiants i exestudiants amb discapacitat i sense de la Universitat de Girona, i altres persones conscienciades i d'una audició especial del cantautor nascut a Camarles, Joan Rovira. Els actes de divendres finalitzaran amb un tast de productes de proximitat i un maridatge de vins DO Terra Alta.

El dissabte 21 d'octubre arribarà carregat d'activitats, com una sortida fotogràfica, una caminada sensorial, una bicicletada i una ruta amb caiac. El programa continuarà amb la projecció del documental “Kayak no límits. Menorca a cegues (un any després)”, un tast de productes tradicionals i agroecològics del Delta, una taula rodona amb la participació de les autores del Llibre Verd. Ecoturisme Universal a Catalunya i per acabar, una xerrada sobre “Les aus en llenguatge de signes”.

El diumenge 22 d'octubre serà el torn de la Bicicletada guiada simultània als diferents municipis del Delta, per a petits i grans. L'activitat és gratuïta i, en acabar, a la majoria de municipis s'oferirà un refrigeri.

A Deltebre, el punt de sortida serà a l'Alberg; a Amposta, l'Oficina de Turisme; a Camarles a La Torra (Centre d'Interpretació de l'Arròs); als Muntells a la plaça de l'Ajuntament; a l'Aldea a l'ajuntament; a l'Ampolla al Camping Ampolla Playa i a la Ràpita a l'Oficina de Turisme.

A Sant Jaume d'Enveja la bicicletada es farà a la Finca del Violí, amb places limitades i prèvia inscripció a info@santjaumeturisme.cat

A més, durant tot el cap de setmana hi haurà portes obertes amb visites gratuïtes a l'Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre (Deltebre), al Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta), a La Torra: Centre d'Interpretació de l'Arròs (Camarles), al Museu de la Mar de l'Ebre (la Ràpita), a la La Casa de Fusta (Poblenou del Delta, Amposta) i al Centre d'Interpretació de les Barraques del Delta (Sant Jaume d'Enveja).

MónNatura (Poblenou del Delta, Amposta) oferirà un 50% de descompte aplicable a la tarifa d'adult en les següents visites al centre: visita per lliure (10 – 18 h), visita guiada (12 h: en català; 16 h: en castellà) o visita dels menuts (10.30 h: en català). Podeu gaudir-ne usant el codi promocional “ECOTURISME2023” a través de monnaturadelta.com. Activitat amb reserva prèvia i places limitades.

Podeu consultar el programa ampliat aquí


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho