butlletí EbreActiu

CAT | ES


Mou-te amb la locomotora de vapor Cuco

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova engegarà el proper diumenge 4 de desembre la locomotora de vapor més antiga de Catalunya en funcionament

Etiquetes   turisme, turisme cultural, patrimoni, mora la nova, ribera ebre, terres ebre

Publicat el22/11/2022

Mou-te amb la locomotora de vapor Cuco | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La locomotora de vapor Cuco


El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova engegarà el proper diumenge 4 de desembre la locomotora de vapor Cuco, la més antiga de Catalunya en funcionament. En un horari especial des de les 11 fins les 17 hores de forma continua, els visitants gaudir de recorreguts amb una composició formada per la locomotora de vapor i diversos cotxes de viatgers i vagons de mercaderies.

El preu d'aquesta activitat té un cost suplementari de 5€ a l'entrada al Museu (a partir de 5 anys d'edat). Hi haurà servei de bar i un cotxe cafeteria on poder prendre un refresc.

La Cuco va ser fabricada per l'empresa Marcinell et Couillet l'any 1886 a Bèlgica, cosa que la converteix en la més antiga de Catalunya en funcionament. Formava part d'una sèrie de 10 màquines encarregades per MZA i destinades a fer maniobres. Ara és propietat del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i ha estat restaurada pel Museu del Ferrocarril a Móra la Nova.

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova dedica els ingressos a la restauració dels edificis i el material ferroviari de la seva col•lecció. Amb cada visita s'ajuda a salvaguardar un patrimoni que és de tots.


Per: Redacció

Foto: Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

comparteix-ho