Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


La Mostra de Jazz de Tortosa recupera el format habitual i torna a incloure artistes internacionals al programa

Entre els caps de cartell figuren noms com Mike Stern, Dennis Chambers, Pepe Rivero o Soul Teller, a més d´una trentena de concerts repartits per la ciutat

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, festival, musica, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el15/6/2022


La Mostra de Jazz de Tortosa recupera el format habitual i torna a incloure artistes internacionals al programa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Mostra de Jazz de Tortosa viurà la vint-i-novena edició de l’1 al 16 de juliol. La música tornarà a ser protagonista al festival musical més destacat del calendari, que també és un dels més destacats del conjunt del país, atesa la seua proposta. Després de dos anys en els quals tot i haver-se mantingut al calendari ha calgut adaptar la programació a les mesures de prevenció, ara la Mostra torna al format clàssic de les últimes edicions.

Això farà que els concerts dels caps de cartell tornen al teatre auditori Felip Pedrell, mentre que la resta de concerts que configuren la Mostra, prop d’una trentena, tornaran a inundar els carrers i les places de Tortosa amb la implicació directa del sector de la restauració de la ciutat.

La recuperació del format habitual també s’uneix a la recuperació dels artistes internacionals dins de la Mostra. En este sentit, destaca el concert que reunirà damunt del mateix escenari a diversos artistes de renom amb els seus respectius instruments: el dimarts 5 de juliol actuaran Mike Stern (guitarra), Leni Stern (guitarra), Dennis Chambers (bateria), Bob Franceschini (saxofon) i Chris Minh Doky (baix). "Una banda de luxe que reuneix alguns dels millors músics a nivell mundial", ha subratllat el director de la Mostra, Xavi Bertomeu.

El concert inaugural d’enguany tindrà lloc l’1 de juliol, a càrrec d’un altre dels caps de cartell d’esta edició: el de Soul Teller, formació liderada per Miguel Angel Julián. També a l’auditori, l’endemà dissabte 2, la coral Flumine de Tortosa interpretarà diversos temes d’Sting, mentre que el dimecres 13 de juliol tindrà lloc el quart concert del cap de cartell: serà un concert únic, fet expressament per a l’ocasió, que només es podrà veure i escoltar a la Mostra de Jazz de Tortosa. Coincidint amb l’aniversari del centenari de la mort del compositor tortosí Felip Pedrell, la Mostra ha convidat a l’artista cubà Pepe Rivero a fer un concert que pose en valor esta efemèride. El resultat són algunes de les peces dels repertoris de Pedrell i d’alguns dels seus deixebles més importants, com Falla, Albéniz o Granados, passades pel sedàs del jazz.

Estos quatre seran els únics concerts que seran de pagament, amb entrades entre els 8 i els 20 euros, que es podran començar a adquirir a partir del dilluns 20 a la web de la Mostra. Com és habitual, la resta de concerts s’escamparan per tota la ciutat, amb la participació directa de bars i restaurants del municipi. Prop d’una trentena de concerts que també obren les portes als grups emergents a través de l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Com a curiositat, un dels grups que hi actuaran serà D’on Ets Trio, formació de tres ciutadans ucraïnesos de la regió del Donetsk establits des de fa temps a Reus, que traslladen la música tradicional del seu país als ritmes del jazz.

Per al final de festa, la Mostra ha convidat al grup La Soul Machine, amb un concert obert a tota la ciutadania que aprofitarà la nova configuració de la renovada plaça de l’Ajuntament la nit del dissabte 16.


Per: Redacció


comparteix-ho