Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Morella la Vella restaura les pintures rupestres de la cova del Roure

Avui s’ha pogut visitar la Cova del Roure i veure els treballs de restauració de les pintures rupestres

Etiquetes   natura patrimoni, morella

Publicat el27/6/2018

Morella la Vella restaura les pintures rupestres de la cova del Roure | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Les pintures rupestres de Morella la Vella estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO


Les pintures rupestres de la Cova del Roure, a Morella la Vella, estan en fase de restauració durant aquest mes de juny. D'aquesta manera, avui s'ha realitzat una jornada de portes obertes en la qual s'han visitat els treballs de rehabilitació d'aquesta cova i conéixer de primera mà les tasques que desenvolupen per a millorar la visibilitat de les pintures.

La restauració d'aquestes pintures la realitza l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVR+C), el qual ha previst finalitzar l'actuació durant el mes de juliol. Així, una volta finalitzada la restauració de les pintures rupestres de la Cova del Roure, aquesta s'incorporarà a les visites guiades a Morella la Vella junt amb la Cova Alta. A més, es realitzarà una presentació del nou contingut a la visita de Morella la Vella, així com d'un llibre sobre aquest paratge que conte un ric patrimoni rupestre.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “aquesta és una bona iniciativa per a poder veure el treball que estan realitzant per a recuperar aquesta part del patrimoni de Morella la Vella”. A més, l'edil ha explicat que “es tracta de veure com treballen els restauradors i restauradores, així com la diferència de les pintures abans i després de l'actuació”. Querol ha comentat que “aquesta visita ha sigut una activitat extraordinària aprofitant els treballs de restauració, la qual es podrà veure també aquest cap de setmana”.

A més, aquest cap de setmana també es podrà visitar aquesta cova després de la visita habitual a la galeria de la Cova Alta. Així, s'amplia la visita a Morella la Vella amb aquesta cova en la qual es podrà veure l'evolució del treball de restauració que s'està realitzant.


Visites a Morella la Vella

Cal recordar que les pintures rupestres de Morella la Vella estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. Així, aquestes es poden visitar amb cita prèvia a l'Oficina de Turisme de Morella al correu electrònic morella@touristinfo.net i al telèfon 964 17 30 32. D'aquesta manera, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, aquestes es poden visitar de dimarts a diumenge amb visites al matí a les 11.00 hores i a les 12.30 hores, així com a la tarda amb visites a les 16.00 hores i a les 17.30 hores.


Font i foto Ajuntament de Morella4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre