Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Morella impulsa el turisme de natura i presenta la guia amb les zones d'escalada pròximes a la ciutat

La passada setmana es va presentar a l’Ajuntament de Morella El Maestrat, guia d’escalada, amb les 276 vies de Morella-Forcall i les més de 500 de poblacions pròximes

Etiquetes   activitats outdoor, escalada, morella, comarca els ports, turisme aventura, turisme esportiu

Publicat el5/7/2021

Morella impulsa el turisme de natura i presenta la guia amb les zones d’escalada pròximes a la ciutat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Morella és una ciutat coneguda pel seu patrimoni cultural, històric i arquitectònic, però cada vegada hi ha més visitants que busquen el contacte en la natura en les seues diferents vessants. Així, aquesta passada setmana va tindre lloc la presentació d'El Maestrat, guia d'escalada, en la qual es mostren totes les zones pròximes a la capital dels Ports i en especial les 276 vies dels sectors de Morella-Forcall. En total aquest llibre mostra més de 500 vies de 10 pobles diferents on practicar aquest esport.

La de Morella-Forcall és la segona zona d'escalada amb un major nombre de vies darrere de Montanejos. Així, cal explicar que El Maestrat, guia d'escalada, és de l'autor Germà Gil, el qual s'ha encarregat de recopilar tota la informació que integra el llibre. La publicació compta amb les zones de Morella-Forcall, Les Mallaes, La Gotera, Cantavieja, Castellóte, Cuevas de Cañart, Torredarques, Mont-Roig, Beseit i Xert amb descripcions detallades de les vies, els sectors i l'accés fins a aquestos. A més, han col·laborat diferents entitats com la Societat Esportiva ESPEMO, la qual ha organitzat la presentació junt amb l'Ajuntament de Morella, per a donar a conéixer i potenciar aquest esport.

La regidora d'Esport, Judit García, destacava que “aquesta guia mostra el treball que fan persones particulars i associacions tant en la publicació d'una guia tan completa com en fomentar l'esport a l'aire lliure i en contacte amb la natura com és l'escalada”. L'edil va explicar que “potser és un esport desconegut per a molta gent, però cada dia hi ha més persones que el practiquen i mostra d'això és la gran quantitat de vies que hi ha en la nostra zona i especialment a Morella i que cada volta compten amb més visitants”. Finalment, va voler “agrair el treball de realitzar aquest recopilatori i publicar-lo, ja que serà una guia molt consultada i valorada per la gent aficionada a aquest esport”.

D'altra banda, Germa Gil, autor d'El Maestrat, guia d'escalada, remarcava que “la publicació ha suposat un treball de dos anys i mig aproximadament” però que “el treball d'impulsar les zones d'escalada de la zona és de fa més de 10 anys on s'han implicat moltes persones per a recuperar les vies que ja tenien més de 30 anys i créixer a partir d'aquests”. Germà ha explicat que “pel que fa a la zona de Morella-Forcall, es va fer un estudi de la zona i la pràctica de l'escalada no afecta a cap zona de protecció” i ha subratllat que “la pràctica d'aquest esport i les vies que hi ha respecten la flora i la fauna que hi habita”. Finalment, va comentar que “la informació que tenim i estudis que s'han recopilat, es canalitzen cap als ajuntaments d'ambdues localitats i que coneguen que hi ha vies d'escalada equipades i que es fa respectant les característiques de la zona”. Finalment, Javier Trullenque, vocal de la secció d'Escalada de la Societat Esportiva ESPEMO, va voler “agrair tot el treball que rodeja a la guia i l'equipament de les guies i a les persones que el realitzen, que ho fan de manera desinteressada i perquè més gent puga disfrutar, en aquest cas, de l'escalada”.


Per: Redacció

Foto: Cedida